Splošno

Novi singel in izid prvega album skupine Leonart

 

Skupina Leonart izdaja svoj prvi album z naslovom Visoko v nebo.

Leonart so v tem času prejeli številne nazive obetavnih »newcomerjev«, njihovi singli pa so se dodobra prijeli radijskih frekvenc in src poslušalcev. Skupina se je izdaje albuma lotila nekoliko drugače. Več kot dve leti so kontinuirano snemali v studiu, vsakič pustili material za nekaj časa »odležati in zoreti v predalu«, veliko kreativno svobodo pa prepuščali producentu Martinu Bezjaku (Happy Ol’ McWeasel, Bilbi, Trash Candy idr.).

leonart_visoko-v-nebo

 

Izdelek, pri katerem sta svojo umetniško žilico uporabila tudi fotograf Rok Tržan in oblikovalec Aleš Pogorevčnik, so poimenovali Visoko v nebo. Na album so uvrstili 10 pesmi, med njimi tudi odlično sprejete single Nora noč, Moje mesto, Podoknica, Nov dan idr., še vedno pa pustili dovolj materiala, da bo njihova plošča razburljiva tudi za tistega, ki spremlja skupino od njihovega začetka.

Naslov albuma je dal idejo tudi za premierno predstavitev albuma visoko nad štajersko prestolnico. V soboto, 8. oktobra, ob 19. uri se bodo Leonart povzpeli na hrib Piramida. Brezplačni koncert bodo tako v sodelovanju z zadrugo Vino Piramida Maribor odigrali s prekrasnim večernim pogledom na obdajajoče vinske trte in luči mesta. Obiskovalce bodo s posebnim presenečenjem pričakali že ob 18. uri pri paviljonu v mariborskem Mestnem parku. Po

mislili so na možnost slabega vremena in kot rezervni termin napovedali 15. oktober.

Album bodo v nadaljevanju predstavili še 19. oktobra ob 21. uri v ljubljanskem Orto baru.
Promocija prvenca se bo nadaljevala v prihodnjih mesecih po drugih slovenskih krajih, o čemer vas bomo seveda obveščali.

 

Ob izdaji albuma Leonart predstavljajo tudi novi radijski singel z naslovom Danes me ni. Odločili so se predstaviti malce bolj trdo zveneč »komad«, svojo rockersko dušo in liriko, ki pritiče več kot dvoletnemu ustvarjanju albuma.  »…življenje je več kot neumnosti, s katerimi vsak dan straši se ljudi, danes le zase si vzel bom čas, se zabaval in smejal na glas…« so zapisali v singlu Danes me ni.

leonart-small-copy


Mojca Zupanič

21. 9. 2016

Avtor

Administrator