Splošno

Slovenska poslovna delegacija širi prepoznavnost Slovenije v Dubaju

 

 

Sporočilo medijem

 

Slovenska poslovna delegacija širi prepoznavnost Slovenije v Dubaju

 

Dubaj, 22. september 2016 – Današnjega slovenskega poslovnega dne v Dubaju se je udeležilo 270 udeležencev iz ZAE in Slovenije. Dogodek je organizirala Gospodarska zbornica Slovenije (GZS) v partnerstvu z Gospodarsko zbornico Dubaj in v sodelovanju z MGRT, STO, SPIRIT.

 

Minister za gospodarstvo ZAE Nj. Eksc. Sultan Al Mansoori, je iz lastnih izkušenj in opažanj izpostavil Slovenijo kot izjemno dobro geografsko umeščeno odskočno desko v Evropo. Izrazil je podporo prizadevanjem za vzpostavitev neposredne letalske povezave Ljubljane z Dubajem ter Slovenijo ter nas predstavil kot izrazito inovativno usmerjeno gospodarstvo. Med poslovnimi priložnostmi in realnimi potenciali, ki jih ima slovensko gospodarstvo v ZAE, je omenil tehnološke rešitv

e na področju vodnih virov, ravnanja z odpadki ter osredotočenost na projekte MSP. Slovenija je takoj za Švico druga država, ki je podpisala pismo o nameri za nastop na EXPO2020, kar bo pripomoglo k dvigu razpoznavnosti države.

 

Predsednik in generalni direktor GZ Dubaj je k zgornjemu dodal še možnosti sodelovanja v projektih vezanih na nepremičninsko panogo, implementaciji slovenskih tehnologij v ZAE projekte ter logistiki.

 

Generalni direktor GZS Samo Hribar Milič pravi, da je globalizacija izziv, ki omogoča tesnejše poslovno in investicijsko sodelovanje odprtih gospodarstev, kot sta slovensk

o in emiratsko. Glede na svojo odlično geografsko lego Slovenija sicer tvori odlično vstopno točko za naložbe in poslovanje na trgu, ki predstavlja 300 mio potrošnikov v širši regiji srednje, vzhodne in jugovzhodne Evrope.

 

V okviru dogodka je bila predstavljena tudi dobra praksa slovenskega podjetja ROBOTINA z lokalnim partnerjem, ki jo je prikazal predsednik slovenskega podjetja, Devid Palčič, saj gre za primer, ko je slovensko tehnološko znanje za optimizacijo procesov in povezovanje v pametna mesta in stavbe, implementirano s prilagoditvami v lokalne projekte, ki jih je podjetje uspelo pridobiti preko lokalnega partnerja.

 

V sklopu poslovnega dne je bila organizirana turistična delavnica z mreženjem za slovenska podjetja s področja turizma in b2b srečanja za podjetja s področja industrije.

20160922_121527_hdr


Gospodarska zbornica Slovenije

23. 9. 2016

Avtor

Administrator