Turizem

Svetovni dan turizma – Odpiranje zelenega okna in mize prijateljstva v občini Krško

 

Vabilo na odpiranje zelenega okna in mize prijateljstva!

 

Ob svetovnem dnevu turizma Občinska turistična zveza Krško v sodelovanju z Zadrugo Etnoart z.o.o. in Centrom za podjetništvo in turizem Krško vabijo na ODPIRANJE ZELENEGA OKNA IN MIZE PRIJATELJSTVA, ki bo v torek, 27. septembra 2016, ob 16.30 uri na kmetiji Špiler v Kostanjku.

 

Na ta dan se bodo ob istem času, ob 17.00 uri, odpirala zelena okna po vsej Sloveniji, v občini Krško pa bomo dogodek dopolnili s predstavitvijo turističnih društev, lokalne gastronomije in tradicionalnih jedi. Posavje je bogato z darovi narave, od žit, sadja, zelenjave in gozdnih sadežev.

V občini Krško želimo na svetovni dan turizma poleg zelene in neokrnjene narave prikazati tudi nekatere tradicionalne jedi. Turistična društva s svojim delovanjem nesebično in prostovoljno prispevajo velik delež pri razvoju turizma v občini Krško in želijo ob tem posebnem dogodku predstaviti svoje delovanje. Pripravili bodo tudi nekatere tipične jedi in pridelke, ki zaznamujejo naše okolje- bohorski čaji in prsjača, jedi iz raške čebule, izdelki trapistovske dediščine, štrudel iz kozjanskih jabolk, korejevc….in seveda tudi domača vinska kapljica.

Svetovni dan turizma je namenjen tudi prepoznavanju prijateljstva, sožitja in medsebojnega povezovanja, kar je v turizmu velikega pomena. V ta namen bo uradno odprta tudi miza prijateljstva, ki v medsebojnem spoštovanju povezuje dva soseda, ki se že vrsto let ukvarjata s turizmom in v celoviti ponudbi predstavljata vasico Kostanjek kot skriti posavski biser.

 

Zeleno okno in mizo prijateljstva bo uradno odprl župan občine Krško mag. Miran Stanko, navzoče bo pozdravil predsednik Občinske turistične zveze- Alojz Kerin in predsednik Zadruge Etnoart z.o.o.- Peter Špiler.

 

Vljudno vabljeni na  brezplačno okušanje in prijetno druženje v Kostanjku!

 

Foto: CPT Krško


CPT Krško

 

 

23. 9. 2016

Avtor

Administrator