Avtomobilizem

Mladi v prometu

 

glava

 

1475230268

Mladi spadajo med ogrožene skupinev prometu, saj so med 18. in 24. letom starosti v povprečju trikrat pogosteje udeleženi v prometnih nesrečah od povprečnega voznika. Dejavniki, ki vplivajo nato so:

  • pomanjkanje vozniških izkušenj, splošni življenjski stil mladih (zabava, ponočevanje), uporaba različnih avdio in mobilnih naprav tudi v prometu, upiranje avtoritetam, preizkušanje lastnih meja in sposobnosti, ne zavedanje možnih posledic.

Prometno vzgojni programi za mlade morajo biti usmerjeni v njihovo aktivnost, skupinsko sodelovanje, zavedanje tveganj, samokritičnost ter iskanje primernih načinov spoprijemanja s tveganimi situacijami. Tem smernicam sledimo in smo natoponosni.

Cela generacija dijakov celjskih srednjih šol skozi zgodbe poškodovancev utrjujevrednoto varne vožnje

Letošnji Evropski teden mobilnosti, ki se je zaključil 22. 9. 2016, je bil za člane Gibanja “Še vedno vozim – vendar ne hodim”zelo pester. Vtem tednu so naši predavatelji, poškodovani v prometnih nesrečah, svojo zgodbo dijakom predajali na 25. delavnicah.

Večino delavnic smo izvedli v Celju, kjer smo nadaljevali v lanskem letu začetprojekt “Mestna občina Celje – varna in mladim prijazna”, v katerem preventivne prometne vsebine predajamo vsem dijakom 3. letnikov na celjskih srednjih šolah. S tem projektom smo se pridružili tudi pobudi EDWARD, Evropskemu dnevu brez smrtnih žrtev v cestnem prometu.

WEBSI nagrada kampanji “Ne tekstam, ko vozim”

S kampanjo“Ne tekstam, ko vozim”smov kategoriji družabna omrežjazasedli drugo mesto na WEBSI – festivalu slovenskega digitalnega komuniciranja. Ne pozabite: telefon in vožnja ne gresta skupaj. To si lahko nazorno ogledate v videu.

1475231919

 

AplikacijiTriglav DRAJV in Dars PROMET

Z uporabo aplikacije Triglav DRAJV lahko izboljšate vašo vožnjo in dosežete popust pri zavarovanju Zavarovalnice Triglav. Aplikacijo Dars PROMET pa uporabite še preden se odpravite na pot – tako boste na tekočem z aktualnim dogajanjem na slovenskih cestah.

 

Želimo vam varno jesen.


Zavod Vozim

3. 10. 2016

Avtor

Administrator