Kultura

JUTRI: pogovor o novi knjigi dr. Zmaga Šmitka Mandale, tajni vrtovi razsvetljenja/ SEM, sreda, 5.10., ob 18.00

 

Vabljeni na pogovor ob izidu knjige dr. Zmaga Šmitka Mandale, tajni vrtovi razsvetljenja, ki bo v sredo, 5. oktobra, ob 18. uri v Slovenskem etnografskem muzeju (upravna stavba, 2. nadstropje, Metelkova 2, Ljubljana).

“Knjiga Mandale Zmaga Šmitka je izjemno izčrpna, reprezentativna in slikovno bogato podprta študija, ki preizprašuje vlogo, pomen, strukturo, oblikovno zasnovanost, časovnost, funkcionalnost in sporočilnost mandal v večjih azijskih kulturah: indijski, kitajski, japonski in tibetanski. Mandale so Šmitkovo življenjsko delo in obenem izjemen prispevek k predstavljanju in razumevanju azijskih kultur. V slovenski prostor prinašajo obširen nabor novega raziskovalnega materiala, pristopov in konceptov. Knjiga bo zagotovo učno gradivo pri študiju neevropskih kultur, obenem pa je pisana izjemno plastično, berljivo, tako da bodo po njej z veseljem posegali tudi drugi bralci.”(iz strokovne recenzije prof. dr. Andreja Uleta)

Z avtorjem se bo pogovarjal prof. dr. Andrej Ule, redni profesor za analitično filozofijo in teorijo znanosti na Oddelku za filozofijo Filozofske fakultete.

Dogodek je del programa bralne kulture, ki ga sofinancira Javna agencija za knjigo RS.

image001


Beletrina

4. 10. 2016

Avtor

Administrator