Splošno

HCP Challenge kot poslovna priložnost in izziv za start-upe iz srednje in vzhodne Evrope

Sporočilo za javnost

 

Poslovna priložnost in izziv za start-upe

iz srednje in vzhodne Evrope

Delavnica HCP Challenge 2016 v Ljubljani

 

Ljubljana, 5. oktober 2016 – Podjetje SAP v sodelovanju s Tehnološkim parkom v Ljubljani in pospeševalnikom Eleven najavlja delavnico HCP Challenge 2016, ki bo 11. oktobra 2016 ob 10. uri v Tehnološkem parku v Ljubljani (Tehnološki park 19, pritličje stavbe B). Delavnica je še posebej primerna za inovativna in zagonska podjetja ter študente, ki se ukvarjajo z Big Data, IoT in spletno analitiko. Udeleženci bodo pridobili znanje za gradnjo poslovne ideje na platformi SAP HANA Cloud (krajše: HCP), cilj delavnice pa je zagotavljanje in prenos potrebnega znanja in orodij, s katerimi bodo lahko posamezniki uresničili svoje zamisli in razširili poslovanje  na mednarodni trg.

HCP Challenge predstavlja izjemno priložnost za vsa start-up podjetja, mlade podjetnike, razvijalce, študente in tudi za uveljavljena podjetja, ki iščejo priložnosti za boljšo uporabo poslovnih aplikacij. Mednje spada tudi platforma HCP s številnimi prednostmi, ki bodo predstavljene na delavnici 11. oktobra. Udeležencem delavnice bo že ob prijavi omogočen dostop do brezplačne različice platforme HCP in s tem začetek konkretnega preoblikovanja poslovne ideje. Na voljo jim bo tudi podpora tehničnih strokovnjakov, dostop do širokega ekosistema obstoječih SAP strank in partnerjev ter možnost, da na SAP dogodkih v srednji in vzhodni Evropi predstavijo svoje rešitve, z njimi vstopijo na trg in še dodatno izboljšajo in razširijo svoje poslovanje.

»V podjetju SAP se zavedamo, kako zelo pomembno je podpreti ideje mladih podjetij, sploh tedaj, ko se še razvijajo in iščejo pot na trg. Ponosni smo, da na platformi SAP HANA Cloud svoje poslovne ideje po svetu – vključno s slovenskimi podjetji – razvija že več kot 2000 start-up podjetij. To dokazuje, da je platforma SAP HANA Cloud kljub obilici drugih platform na trgu edinstvena, saj njena tehnologija omogoča obdelavo velike količine podatkov v realnem času,« je dejal Gregor Potočar, generalni direktor podjetja SAP. S tovrstnim sodelovanjem želijo poudariti tudi družbeno odgovorno zavedanje podjetja, je še dodal.

HCP delavnice so regionalne in preden se bo 11. oktobra odvila delavnica v Ljubljani, bo ogromno znanja predanega in osvojenega tudi v Beogradu (4. oktobra), Sofiji (5. oktobra), Bratislavi (6. oktobra) in po Ljubljani še v Pragi (12. oktobra). Rešitve, ki jih bodo posamezniki razvili na regionalnih delavnicah, bodo lahko najkasneje do 10. novembra 2016 prijavili tudi na mednarodno tekmovanje HCP Challenge; za prijavo bo potrebno poslati tri minute dolg video, v katerem bo predstavljena poslovna ideja in njena realizacija skozi uporabo platforme HCP. Med vsemi prijavljenimi bo izbranih deset finalistov, ki bodo povabljeni na zaključni dogodek, kjer bodo izbrane tri najbolj inovativne rešitve.

V letu 2015 se je delavnice HCP Challenge udeležilo kar 150 udeležencev, predstavljenih je bilo 25 aplikacij, tri zmagovalne aplikacije pa so bile predstavljene tudi širši poslovni javnosti srednje in vzhodne Evrope.

Več informacij o delavnicah HCP Challenge je na voljo na spletni povezavi http://www.hcpstartupchallenge.com/

 

O podjetju SAP

Podjetje SAP je vodilno podjetje v svetu poslovnih aplikacij. Z vodilnim tržnim deležem na segmentu aplikacijske programske opreme pomaga organizacijam biti boj s škodljivimi učinki kompleksnosti, ustvarjati nove priložnosti za inovacijo in rast ter ostati pred konkurenco. Novice, podatki za vlagatelje in analitike, zaposlitvene možnosti, zgodovina podjetja SAP in še več se nahaja na spletni povezavi http://go.sap.com/slovenia.

O platformi SAP HANA v oblaku

SAP HANA Cloud Platform je odprta standardna platforma v pomnilniku kot storitev (PaaS), oblikovana za sodobni svet, ki je vedno bolj povezan, vedno bolj mobilen ter družbeno in podatkovno usmerjen. Razvijalci lahko izkoristijo visoke hitrosti in velik obseg rešitve SAP HANA, da preprosto zgradijo učinkovite in razširljive aplikacije.
Ta platforma omogoča, da se osredotočite na razvoj programske opreme, za varno in zanesljivo postavitev ter izvajanje svojih aplikacij pa uporabite predhodno nameščeno okolje v SAP-jevem oblaku, ki je pripravljeno za podjetja. Več lahko izveste TUKAJ.

O pospeševalniku Eleven

Eleven je vodilni investicijski sklad v srednji in vzhodni Evropi, ki zagotavlja semensko financiranje na začetku podjetniške poti. Vreden je 12 milijonov evrov. Eleven je investiral sredstva v že več kot 110 podjetij in podpira več kot 350 podjetnikov iz 25 držav. Pospeševalnik Eleven zagotavlja semenske investicije in investicije za pospešek.

 

slika-2_hcp-challenge


Agencija Grayling

6. 10. 2016

Avtor

Administrator