Turizem

DNEVI SLOVENSKEGA TURIZMA 2016 v znamenju Ere kreativnega razmišljanja

 

Sporočilo za javnost

 

Radenci, 12. oktober 2015 – Danes je v Radencih vrata odprl osrednji strokovni dogodek v slovenskem turizmu – DNEVI  SLOVENSKEGA TURIZMA (DST). V okviru plenarnega dela DST z naslovom »Era kreativnega razmišljanja« bodo ugledni gostje prevetrili aktualne izzive slovenskega turizma. Prisotne so v uvodnem delu plenarnega dela dogodka nagovorili dr. Miro Cerar, predsednik Vlade Republike Slovenije (RS), Zdravko Počivalšek, minister za gospodarski razvoj in tehnologijo, in mag. Maja Pak, direktorica Slovenske turistične organizacije (STO). 

 

Letošnji DST potekajo od 11. do 13. oktobra v Radencih, ko se bodo v treh dneh zvrstili številni pomembni dogodki: Plenarni del DST, Svečana podelitev najvišjih priznanj v turizmu, 63. Gostinsko turistični zbor (v organizaciji Turistično gostinske zbornice), prireditev Moja dežela – lepa in gostoljubna (v organizaciji Turistične zveze Slovenije), 19. Slovenski turistični forum (v organizaciji Slovenske turistične organizacije) in drugi.

 

Pravkar se je pričel PLENARNI DEL dogodka pod nazivom «Era kreativnega razmišljanja«, ki ga je s pozdravnim nagovorom otvoril predsednik Vlade RS dr. Miro Cerar. Na Plenarnem delu DST sta prisotne nagovorila tudi minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek in mag. Maja Pak, direktorica Slovenske turistične organizacije. Na plenarnem delu bodo predstavljene aktualne smernice na področju turizma, s kreativnim razmišljanjem bo inspiriral osrednji govornik Marco Steinberg, kreativni mislec, ustanovitelj in generalni direktor podjetja Snowcone & Haystack.

 

Prav tako bodo danes (12. oktobra) ugledni poznavalci turistične stroke na OKROGLI MIZI »Novi izzivi v novem strateškem obdobju: Turizem 2020« z začetkom ob 15.00 poiskali odgovor na vprašanje, v kakšni kondiciji je slovenski turistični sektor in katere so točke preboja v novem strateškem obdobju, hkrati bo pod drobnogled postavljeno digitalno trženje v turizmu na vseh ravneh.

 

V okviru DST je potekala tudi novinarska konferenca, kjer so minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek, državna sekretarka na Ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo, Eva Štravs Podlogar, direktorica Slovenske turistične organizacije, mag. Maja Pak, predsednik Turistične zveze Slovenije Peter Misja, predsednik Turistično gostinsko zbornice Slovenije Andrej Prebil, predsednik Sekcije za gostinstvo in turizem pri Obrtni zbornici Slovenije Mate Matjaž in predsednik Društva turističnih novinarjev FIJET Slovenija Drago Bulc predstavili aktualne teme slovenskega turizma in poudarili pomen DST in turizma za Slovenijo.

dr-miro-cerar-na-dst-2016

novinarska-konferenca-dst-2016

z-otvoritve-dst-2016

Foto: Nino Verdnik


Slovenska turistična organizacija

13. 10. 2016

Avtor

Administrator