Družabno

Slovensko kosilo na Festivali čebeljih pridelkov in izdelkov ter novinarska konferenca

 

Spoštovani predstavniki medijev!

 

V soboto, 15. oktobra bo v Celju dišalo po dobri hrani! Kuharski mojstri Restavracije TUŠ bodo kuhali posebno kosilo iz certificiranih zaščitenih kmetijskih proizvodov, ki ga organizira Čebelarska zveza Slovenije v sodelovanju s proizvajalci teh proizvodov pod sloganom »Brez čebel ni hrane«.

 

Vabimo Vas, da se nam pridružite  

na kosilu, ki bo skupaj z novinarsko konferenco organizirano

v soboto, 15. oktobra ob 13. uri,

v Veliki dvorani celjskega sejmišča.

festival-cebeljih-izdelkov

 

Jedilnik, sestavljen iz certificiranih zaščitenih kmetijskih proizvodov, bo postrežen kot hladno – topli bife in bo vseboval predjedi, glavne jedi in tudi sladice. Svojo udeležbo so že potrdili številni vplivni gostje.

 

Po kosilu bo potekala novinarska konferenca na kateri bodo sodelovali predstavniki Čebelarske zveze Slovenije, Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, in drugi gostje. Na novinarski konferenci bomo, poleg pomena pridelave kakovostne hrane, predstavili aktivnosti, ki jih načrtujemo ob letošnjem dnevu Slovenske hrane, Tradicionalnem slovenskem zajtrku in 10-letnici vseslovenskega medenega zajtrka. Razglasili pa bomo tudi rezultate natečaja za Zlati medenjak 2016!

 

16. oktobra praznujemo svetovni dan hrane. Vsaka tretja žlica hrane je odvisna od opraševanja čebel in drugih opraševalcev. V Sloveniji imamo kakovostno hrano in prav je, da storimo vse, da bo tako tudi ostalo.


Čebelarska zveza Slovenije

13. 10. 2016

Avtor

Administrator