Družabno

Vabilo na dvodnevno delavnico Za družbene spremembe – LGBT+ mladi v Mariboru

             

                             image001              image002

 

LGBT+

Se prepoznaš v kateri od teh črk?

JA?

Se lahko v Mariboru, na svoji šoli, ulici, v prostem času… izražaš kot čutiš?

NE?

Te tema vseeno zanima in bi želel_a izvedeti o tem kaj več?

HM… NE VEŠ?

Se o tem še sprašuješ?

Potem te vabimo na dvodnevno delavnico na temo vključenosti LGBT+ mladih v Mariboru, ki bo potekala od 21. do 22. oktobra v Mladinskem kulturnem centru Maribor.

14595650_1295997073752621_3185305530633929247_n

Na delavnici se bomo v sproščenem vzdušju spoznali, podružili in skupaj ugotovili kakšno podporo mesto LGBT+ mladim že nudi ter oblikovali predloge kaj lahko skupaj naredimo, da bodo šole, delovni prostori, prostori, ki jih mladi obiskujejo v prostem času… vključujoči tudi za LGBT+ mlade. Izbrane predloge bomo 25. oktobra predstavili lokalnim odločevalcem, 16. novembra pa bodo predlogi predstavljeni tudi na nacionalni konferenci.

Kratica LGBT+ označuje lezbijke, geje, biseksualce_ke, trans osebe in druge spolne usmerjenosti in identitete.

Delavnica bo potekala v okviru projekta strukturiranega dialoga Za družbene spremembe, ki ga organizira Mladinska Mreža MaMa skupaj z Mladinskim svetom Slovenije, v Mariboru pa projektne aktivnosti izvaja Mladinski kulturni center Maribor.

 

Kdaj in kje bo delavnica potekala?

Delavnica se bo začela v petek, 21. oktobra, ob 10. uri in bo trajala do sobote, 22. oktobra, do 19. ure. Družili se bomo v prostorih Mladinskega kulturnega centra Maribor, Ob železnici 16. Zabavni del programa bo potekal tudi po večerji, zato bomo noč skupaj preživeli v Hostlu Pekarna.

Stroške prehrane, spanja in materialov na delavnici krije Mladinski kulturni center Maribor.

 

Kdo se lahko prijavi?

Delavnica je namenjena vsem LGBT+ mladim, aktivistom in aktivistkam in ostalim, ki si želijo prizadevati za vključenost LGBT+ oseb v Mariboru. Starostna omejitev je največ 30 let.

 

Prijave?

Prijava na delavnico je možna na povezavi https://goo.gl/forms/gQzPbmQYlytnbvkM2 najkasneje do srede, 19. oktobra.

Delavnico bosta vodila Gregor Brdnik in Tanja Veber.

Gregor Brdnik je LGBT+ aktivist in koordinator programa Maribor skozi rožnata očala. Kot prostovoljec Mladinskega kulturnega centra Maribor je realiziral svojo idejo o projektu, ki se ukvarja z vprašanji o LGBT+ temah in v projekt vključuje tudi druge mlade prostovoljce. Svoje izkušnje je pridobival skozi vodenje mladinskih delavnic na Centru za pomoč mladim in Mladinskem kulturnem centru Maribor ter skozi koordiniranje kampanje Čas je za.

Tanja Veber je socialna pedagoginja z večletnimi izkušnjami z vodenjem mladinskih delavnic, treningov in usposabljanj. Je članica bazena trenerjev Nacionalne agencije Movit in koordinatorka projekta Živa knjižnica v Mariboru na Mladinskem kulturnem centru Maribor. S strani Mladinskega sveta Slovenije je prejela tudi naziv Prostovoljka leta 2015 v kategoriji 20 do 30 let.

Celotni projekt strukturiranega dialoga Za družbene spremembe je sofinanciran s strani Evropske komisije, program Erasmus+, določene aktivnosti v Mariboru pa sofinancira tudi Mestna občina Maribor.

 

(povezava do dogodka: https://www.facebook.com/events/253288208401053/)

Dodatne informacije:

Marja Guček, specialistka za mladinsko delo, Mladinski kulturni center Maribor

02/3002995

marja.gucek@mkc.si


Mladinski kulturni center Maribor

13. 10. 2016

Avtor

Administrator