Šport

Giani: »O svoji prihodnosti se bom odločil januarja«

 

Selektor slovenske moške odbojkarske reprezentance Andrea Giani še ni sprejel odločitve, ali bo tudi v prihodnje sedel na klopi naše izbrane vrste. Ta bo naslednje leto branila srebro na evropskem prvenstvu na Poljskem in premierno nastopila tudi v drugem kakovostnem razredu svetovne lige.

Italijanski strateg, ki vselej poudarja, da mu je delo s slovensko izbrano vrsto v veliko veselje in tudi čast, je namreč eden od tistih trenerjev, ki morajo usklajevati vse bolj natrpane klubske in reprezentančne urnike. Slovenskemu selektorju po tej sezoni poteče pogodba z italijanskem prvoligašem Verono, ki ga še naprej želi na svoji klopi, na mizi pa ima tudi druge ponudbe, zato bo njegova odločitev povezana prav z razpletom teh pogajanj. »Pred mano je zelo težka odločitev, ki je v tem trenutku še ne morem sprejeti. Ne glede na to, ali bom ostal v sedanjem klubu ali pa sprejel kakšno drugo ponudbo, bo prepričati klubske delodajalce, da lahko tudi v prihodnje vodim tako klub kot reprezentanco, kar težka naloga. Še posebej v Italiji. Sam si zelo želim še naprej početi oboje in še vedno upam, da bo to mogoče. Vodstvu slovenske zveze sem pojasnil, v kakšni situaciji se nahajam in prosil, da mi čas za odločitev podaljšajo do januarja, saj je zame nemogoče, da se odločim že zdaj,« je pojasnil Andrea Giani.

Vodstvo Odbojkarske zveze Slovenije sicer ne skriva, da si je želelo, da bi Giani pogodbo podaljšal že v oktobru, a so na odločitev italijanskega stratega pripravljeni počakati. »Z Andreo smo redno v stikih in tako bo tudi do januarja, ko bo sprejel končno odločitev. Glede na dosedanje pogovore, bo ta v prvi vrsti odvisna od tega, v katerem klubu bo nadaljeval svojo trenersko kariero. Andrea si je ustvaril ugled, zanimanje zanj je veliko, hočejo ga največji klubi in tudi največje reprezentance, ki pa seveda postavljajo svoje pogoje. Na Odbojkarski zvezi Slovenije smo si seveda želeli, da bi v tem trenutku že vedeli, ali Andrea ostaja na slovenski klopi ali ne, bomo pa vsekakor spoštovali njegovo željo in na njegovo odločitev počakali do začetka prihodnjega leta. Glede na to, koliko je Andrea storil za slovensko odbojko, menim, da je to prav,« je dejal predsednik Odbojkarske zveze Slovenije Metod Ropret.

Italijanskega stratega so tuji, posledično pa še slovenski, mediji v zadnjih dneh povezovali tudi s poljsko reprezentanco. Giani naj bi bil namreč eden od kandidatov za izpraznjen selektorski stolček, ki ga je po olimpijskih igrah zapustil Francoz Stephane Antiga. »S poljske zveze nisem dobil nobene uradne ponudbe. V stik z mano je stopil le menedžer zveze in me prosil, da mu pošljem svoj življenjepis. To sem tudi storil in to je vse,« je še pojasnil Giani.

 


Odbojkarska zveza Slovenije

18. 10. 2016

Avtor

Administrator