Splošno

Velenje ponovno Prostovoljstvu prijazno mesto

 

Sporočilo za javnost

 

Velenje, 21. oktober 2016 – Včeraj je Slovenska filantropija, Združenje za promocijo prostovoljstva, v Narodnem domu v Celju pripravila okroglo mizo na temo razvoja prostovoljstva v lokalni skupnosti.

Okrogle mize se je udeležil podžupan Mestne občine Velenje Peter Dermol, ki je kot primer dober prakse predstavil aktivnosti, ki jih Mestna občina Velenje izvaja na tem področju. Ob tej priložnosti je prevzel tudi priznanje Prostovoljstvu prijazno mesto za leto 2016, ki ga maja ob razglasitvi v Ljubljani zaradi drugih obveznosti nismo mogli prevzeti.

S podelitvijo naziva Prostovoljstvu prijazno mesto se izpostavljajo občine, ki po mnenju Slovenske filantropije in članic Slovenske mreže prostovoljskih organizacij prepoznavajo pomen prostovoljskega dela občanov za življenje v njihovi skupnosti, cenijo njihovo delo, podpirajo prostovoljske organizacije in namenjajo del občinskih sredstev za razvoj prostovoljstva v svoji občini.

 

Velenje je že od nekdaj znano po udarniškem delu in prostovoljstvu. V mestni občini Velenje deluje več kot 200 organizacij, v katerih so aktivni številni prostovoljci. Vse od leta 2010 sodelujemo tudi pri projektu Dan za spremembe, h kateremu Slovenska filantropija poziva vsako leto. Šolski center Velenje in Mladinski center Velenje vsako leto v Velenju pripravita tudi festival prostovoljstva na lokalni ravni.

 

Naši prostovoljci so letos prejeli tudi visoke državne nagrade. Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor je v mesecu juniju na zaključni prireditvi natečaja Prostovoljec leta 2015 najboljšim prostovoljcem podelil priznanja. Predstavniki Velenja so v kar dveh kategorijah osvojili nagrade. Projekt Udarnik, ki ga izvaja Mladinski center Velenje, je prejel naziv Naj prostovoljski projekt. Velenjčan Drago Kolar pa je v skupini nad 30 let osvojil priznanje za aktivnosti v več društvih, v katerih odgovorno in zavzeto opravlja vodilne funkcije in organizira številne akcije za pomoč ljudem v stiski in humanitarnim organizacijam.

 

Prostovoljkam in prostovoljcem se s sprejemom vsako leto decembra, ob mednarodnemu dnevu prostovoljcev, zahvali tudi župan Mestne občine Velenje Bojan Kontič.

prostovoljstvu-prijazno-mesto-2016-a-2

 

Prijazen pozdrav,

Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje

21. 10. 2016

Avtor

Administrator