Splošno

Vaja “Ruševina Gorenjska 2016”: 28.-29.10.2016

 

Občina Radovljica bo v petek, 28. oktobra, in soboto, 29. oktobra, sodelovala v regijski vaji »Ruševina Gorenjska 2016«. Vajo organizirajo Uprava RS za zaščito in reševanje, Izpostava Kranj ter enajst gorenjskih občin, izvedena pa bo na podlagi predpostavke, da je območje Gorenjske prizadel močan potres.

Vabimo vas, da se udeležite predstavitve vaje v soboto, 29. oktobra 2016, ob 10. uri na športnem igrišču v Kamni Gorici. Na tem mestu si boste del vaje s poveljnikom Štaba CZ Občine Radovljica Janezom Koseljem lahko ogledali, pridružil pa se bo tudi župan Ciril Globočnik.

Namen vaje je preveriti pripravljenost za ukrepanje ob potresu in urjenje štaba civilne zaščite s službami za podporo ter silami za zaščito, reševanje in pomoč. Štab Civilne zaščite Občine Radovljica bo s silami zaščite in reševanja vajo organiziral na območju celotne občine ob predpostavki, da je poškodovano večje število objektov, v katerih so ujete osebe, lahko pa pride tudi do verižnih nesreč, ki so nastale kot posledica potresa, kot so požari in podobno.

 


CZ Občine Radovljica

 

26. 10. 2016

Avtor

Administrator