Moda

Na dunajskem oblikovalskem sejmu mode Blickfang tudi Slovenka

 

V dunajskem Muzeju uporabne umetnosti (MAK) bo od 28. do 30. oktobra 2016 potekal oblikovalski sejem mode, pohištva in nakita Blickfang. Na prodajno-razstavnem sejmu bo pod blagovno znamko BelaBela razstavljala tudi slovenska oblikovalka Jana Mršnik.

Na že 13. mednarodnem sejmu Blickfang v avstrijski prestolnici se bo tokrat predstavilo 150 oblikovalcev, ki bodo razstavljali in prodajali pohištvo, nakit in oblačila. Obiskovalci si bodo lahko na 3.500 kvadratnih metrih razstavne površine ogledali in tudi kupili nenavadne izdelke mladih oblikovalcev.

Med drugim se bo s serijo namiznih podstavkov Cocoons predstavila tudi Slovenka Jana Mršnik, ki na sejmu Blickfang sodeluje že tretjič. “Izkušnja je bila vedno pozitivna, tako da tudi tokrat upam na pozitiven odziv obiskovalcev in na dobro prodajo. Sejem je referenčen za oblikovalca, saj razstavljavce izbere kustos. Moja kolekcija Cocoons vsebuje dve različici podstavkov, pri čemer gre za povezovanje lesa in tekstila. Podstavki so v osnovi lasersko izrezani iz lesa in naknadno ročno vezeni. Poleg izdelkov Cocoons se bom predstavila tudi s starejšimi kolekcijami modularnih izdelkov iz polipropilena in volnenega filca,” je povedala lastnica blagovne znamke BelaBela Jana Mršnik.

Sejem Blickfang, ki poleg Dunaja poteka tudi v Baslu, Hamburgu, Stuttgartu in Zürichu, je prizorišče za aktualne oblikovalske trende. Tako se bo med drugim predstavila dunajska znamka Bonpart s tehnično reduciranim stilom za pohištvo, znamka Colorat s Poljske bo prisotna s svojo živobarvno in vzorčasto kolekcijo oblačil, nizozemski oblikovalec Ontwerpduo pa bo na ogled postavil nenavadne dodatke za dom.

V okviru sejma bodo med vikendom na programu tudi različne posebne razstave in uprizoritve določenih tem. Na razstavi z naslovom Kids Design se bo na primer mogoče prepričati, da lepo otroško pohištvo ni vedno pisano in kičasto. Avstrijski oblikovalci pohištva Living Siedendorf bodo prikazali pohištvo, ki raste z otrokom, oblikovalec Tukluk pa bo prikazal svoje didaktične blazine, ki jih lahko s pomočjo magnetov oblikujemo v različne skulpture.

 

Več informacij: http://www.blickfang.com/en/internationale-designmesse/vienna.html

Več fotografij: http://www.blickfang.com/presseportal/wien.html


Eurocomm-PR

28. 10. 2016

Avtor

Administrator