Turizem

Potopisno predavanje »Potovanje okoli sveta« s Simono in Juretom

 

 14729307_1312372122106697_210939297394815260_n

Vas je že kdaj zamikalo, da bi vse skupaj pustili in se odpravili na enoletno potovanje okoli sveta? Mogoče vas tokrat navdušimo, da naredite prvi korak k uresničitvi te želje. Vabljeni v  petek 4. novembra na potopisno predavanje »Potovanje okoli sveta« v Hostel Pekarna v Mariboru, kjer vama bosta prostovoljca Popotniškega združenja Slovenije razkrila številne dogodivščine in prigode na njunem skoraj enoletnem potovanju okoli sveta. Predavanje, ki ga zagotovo ne smete zamuditi in ki vam bo polepšalo konec tedna.     

 

Kdo sta prostovoljca Popotniškega združenja Slovenije, ki sta se odločila za tako razburljivo dogodivščino?

Simona in Jure Čuček rada skačeta. Pa ne le na slikah, tudi po svetu. Na seznamu obiskanih držav jih imata že več kot 50 na šestih kontinentih. Ljubitelja narave, športa in živali rada odkrivata nove destinacije, okušata neznano hrano in se pogovorita z lokalci. Najraje potujeta sama, brez pravega načrta, a s ciljem, doživeti čim več. Svoje dogodivščine beležita na svojem blogu Slovenians travel, kot prostovoljca Popotniškega združenja pa sta dejavna že več let. Lani so se zadeve poklopile in odšla sta na (skoraj) enoletno pot okoli sveta, o kateri nam želita pripovedovati na našem srečanju.

 

Njuna pot

107.667 km pot ju je pot vodila skozi Brazilijo, Argentino, Čile, Bolivijo, Peru, Ekvador, Kolumbijo, Bahame, ZDA, Avstralijo, Indonezijo, Malezijo, Singapur, Brunej, Tajsko, Laos, Hong Kong, Japonsko, Filipine in Maldive. 76 letalskih kart, 130 različnih postelj in nešteto nepozabnih doživetij je zaznamovalo preteklo leto. Božič sta preživela na Havajih, novo leto pod najbolj znanim ognjemetom v Syneyu, en rojstni dan na Baliju, drugega na filipinskem otoku Panglao. Plavala sta v vseh oceanih, povzpela sta se na 5000 metrov in potopila na 32, preizkusila vsa mogoča prevozna sredstva, jedla znano in neznano lokalno hrano, se naučila SUPat, surfat, potapljat, kuhat in zlagat origami. Izgubili so jima prtljago, ukradli bolj ali manj pomembne stvari, a za niti minuto jima ni bilo žal, da sta se odpravila na pot (morda le prvo uro, ko sta sedla na letalo na Brniku). Na novo spletena prijateljstva s celega sveta so se obdržala do danes, nahrbtnike sta prazne postavila v kot in se vrnila v stara življenja. Ali pač? Na potopisnem predavanju bosta strnila vtise, pokazala nekaj fotografij in vas popeljala na njuno pot okoli sveta.

»303 dni pa še bi …« Pravita Simona in Jure, ki vas vabita v Hostel Pekarna, da prisluhnite njuni nevsakdanji zgodbi.


Popotniško združenje Slovenije

3. 11. 2016

Avtor

Administrator