Družabno

November na HBO-ju in CINEMAX-u

 

IZPOSTAVLJENE PREMIERE HIT FILMOV IN SERIJ, KI V NOVEMBRU PRIHAJAJO NA HBO KANALE IN STORITVE

Ljubljana, 4. november 2016

V nadaljevanju predstavljamo najbolj zanimive vsebine, ki se bodo v tem mesecu premierno predvajale na kanalih HBO in HBO 2, HBO 3 kot tudi na naših storitvah videa na zahtevo HBO GO in HBO on Demand.

 

PREMIERE BLOCKBUSTERJEV IN HIT FILMOV

Oskarjevca Robert De Niro in Anne Hathaway igrata v komediji „Pripravnik“ (The Intern), režiserke nagrajenega filma „What Women Want“ Nancy Meyers. Komedija bo premierno predvajana 6. novembra ob 20.00 h na HBO-ju. De Niro igra Bena Whitakera, 70-letnega vdovca, ki ni najbolj zadovoljen z enoličnim življenjem upokojenca – in na razpisu se prijavi za pripravnika v sodobnem podjetju mlade direktorice in lastnice Jules (Anne Hathaway), ki se ukvarja s spletno prodajo modnih dodatkov.

fbde8eda026894a55f04

Izvršni producent Steven Spielberg novembra na HBO prinaša „Jurski svet“ (Jurassic world), dolgo pričakovano nadaljevanje „Jurskega parka“, ki se odvija 22 let po dogodkih iz prvega filma. Med dinozavre bomo šli 13. novembra ob 20.00h. Kljub strašni usodi izvirnega zabavišča na njegovem mestu zdaj stoji še večji in sodobnejši Jurski svet. Tisočem obiskovalcem ponuja možnost, da se v nadzorovanem okolju čudijo pravim, živim dinozavrom. Največja atrakcija zabaviščnega parka je Indominus rex, gensko spremenjeno, pošastno starodavno bitje z neslutenimi sposobnostmi in neverjetno inteligenco. Ko dinozaver uide iz svoje kletke, se poda na morilski pohod in njegov plen so vsi drugi dinozavri ter obiskovalci tematskega parka.

Igrajo: Chris Pratt, Bryce Dallas Howard, Ty Simpkins

 

„Zoolander 2“ je nadaljevanje kultne komedije iz leta 2001, na HBO-ju pa si jo bomo premierno ogledali 20. novembra ob 20.00h. Ko začne skrivnostni morilec pobijati najlepše in najpostavnejše ljudi sveta, sklene posebna agentka Interpola Valentina Valencia (Penélope Cruz) poklicati na pomoč nekdanja modna zvezdnika in moška supermodela Dereka (Ben Stiller) in Hansela (Owen Wilson). Na tajni nalogi se morata vrniti v izumetničeni svet visoke mode, obuditi svojo nekdanjo slavo ter rešiti svet. Na njuni poti stoji le nekaj: zločinski veleum Mugatu (Will Ferrell) in njegova zlobna varovanka(Kristen Wiig).

maxresdefault

„Črna maša“ (Black mass) je kriminalna drama, ki temelji na knjižni uspešnici “Black Mass: The True Story of an Unholy Alliance Between the FBI and the Irish Mob”. Za „Oskarja“ nominirani Johnny Depp igra zloglasnega gangsterja Whiteyja Bulgera. V sedemdesetih letih v južnem Bostonu agent FBI John Connolly (Joel Edgerton) prepriča irskega gangsterja Jamesa “Whiteyja” Bulgerja (Depp), naj sodeluje z FBI in tako pomaga v boju proti skupnemu sovražniku: italijanski mafijski družini. Film pripoveduje resnično zgodbo tega nenavadnega zavezništva, ki je naposled ušlo z vajeti in na glavo postavilo prvotne namene varuhov zakona: Whitey je zvezo z državnimi agenti zlorabil za svoje nezakonite posle, pridobil še več moči ter sčasoma postal najbolj neusmiljen in nasilen gangster v zgodovini južnega Bostona.

blackmass_sbgr1

Premiera: 27. novembra ob 20.00 h, HBO

 

HBO 2

 

„Iron man“ – trilogija na HBO 2 

Poleg tega, da je nemarno bogat, je dedič industrijskega in orožarskega imperija Tony Stark (Robert Downey Jr.) tudi genialni izumitelj. Ko ga med predstavitvijo nove vojaške opreme ugrabijo teroristi in z grožnjo smrti prisilijo, da zanje izdela uničevalno raketno orožje, namesto tega izkoristi vso svojo iznajdljivost in znanje ter skuje vrhunsko kovinsko opravo, ki mu nazadnje omogoči pobeg iz ujetništva.

Trilogijo si lahko ogledate v naslednjih terminih:

„Iron man“ 2. november ob 11:40 h

„Iron man 2“  3. november ob 12:30 h

„Iron man 3“  4. november ob 12:20 h

civilwarquiz-727

HIT SERIJE

PUŠČA (PUSTINA AKA. WASTELAND)

Nova češka serija originalne HBO Europe produkcije

Premiera: 6. novembra ob 21h, HBO 3

Dramsko serijo “Pušča” programa HBO Europe obeleži zločin, ki usodno zaznamuje vse vpletene strani. Hana Sikorova, županja vasice na severu Češke, se zoperstavi rudarskemu koncernu, ki prebivalcem ponuja bogato plačilo, če bi zapustili svoje domove nad najdiščem rjavega premoga – a potem skrivnostno izgine njena štirinajstletna hči Misha. Med iskanjem Mishe se po mnogih letih miroljubnega sožitja Hane polasti sum o celotni vaški skupnosti. Pod pritiskom dogodkov se ta začne razkrajati in pokaže svoj pravi obraz. Razkrivanje skrivnosti razdeli zgodbo na več prepletenih pripovednih niti, ki se nazadnje staknejo na nepričakovane načine.

Serijo je napisal Stepán Hulík, screnarist večkrat nagrajene HBO miniserije „Goreči grm“ („Burning Bush“). Glavne vloge: Jan Cina, Jaroslav Dusek, Eliska Krenková

 

MLADI PAPEŽ (The Young Pope)

Vsak petek ob 20h na HBO-ju

Prva dva dela smo si na HBO-ju ogledali 28. okrobra, tudi v novembru pa si bosta vsak petek sledila po dva nova dela. Paolo Sorrentino, priznani režiser z oskarjem nagrajenega filma “Neskončna lepota”, prinaša kontroverzno zgodbo o začetkih papeževanja Pija XIII. S pravim imenom Lenny Belardo rojeni lik je zapletena, negotova in razklana osebnost – tako konservativen, da njegovo nazadnjaštvo meji že na obskurantizem, obenem pa neskončno sočuten do šibkih in revnih. Prvi ameriški papež Pij XIII. je človek velike moči, ki se trmasto zoperstavlja maniram vatikanskega dvora in ni obremenjen s posledicami svoje avtoritete.

V glavnih vlogah: Lude Law in Diane Keaton.

 

WESTWORLD

Vsak ponedeljek ob 3h zjutraj in zvečer ob 20h na HBO-ju

Novi deli HBO serije, ki jo je navdihnil istoimenski film iz leta 1973 scenarista in režiserja Michaela Crichtona, bodo predvajani vsak pponedeljek ob 20h ali pa ponoči iz nedelje na ponedeljek ob 3h zjutraj, istočasno z ameriško premiero.

Zgodba o “Zahodnem svetu” je temačna odiseja o nastanku umetne zavesti ter prihodnosti grešnih misli, ki se odvija na prehodu med bližnjo prihodnostjo in fiktivno preteklostjo. Westworld je svet, kjer zadostijo vsakršni želji in domišljiji obiskovalcev. V enourni drami nastopijo igralci Anthony Hopkins, Ed Harris, Evan Rachel Wood, James Marsden, Thandie Newton, Jeffrey Wright… Izvršni producent, scenarist in režiser je Jonathan Nolan; scenaristka in producentka Lisa Joy; drugi izvršni producenti J. J. Abrams, Jerry Weintraub in Bryan Burk.

world

Ločitev (Divorce)

Vsak ponedeljek ob 21h na HBO-ju

Ločitev“ (Divorce) je komična serija avtorice Sharon Horgan (tudi ustvarjalke z emmyjem nagrajene serije “Katastrofa”), ki spremlja Frances (Sarah Jessica Parker), ki mora po več kot desetletju zakona ter dveh otrocih nenadoma vnovič ovrednotiti svoje življenje in skrhani odnos z možem Robertom (Thomas Haden Church). Vendar Frances hitro ugotovi, da sta svež začetek in novo življenje težja, kot je mislila, medtem ko se Robert, ki ga njeno razodetje preseneti, muči z ugotovitvijo, da je njun zakon razpadel.

 

Negotova (Insecure)

Vsak ponedeljek ob 21.30h na HBO-ju

Avtorica, scenaristka in igralka Issa Rae na program HBO prinaša svež in drugačen komedijantski glas. Njena komična serija spremlja prijateljstvo med Isso (Rae) in Molly (Yvonne Orji), medtem ko se prebijata po zahtevnem poklicnem in zasebnem ozemlju sodobnega Los Angelesa – ter se pri tem soočata z neskončnimi izzivi dveh temnopoltih žensk, ki kljubujeta vsem rasnim stereotipom. Issa se sama pred domačim ogledalom rada pretvarja, da je jeznorita raperka, vendar je njen vsakdan neopazne uslužbenke v neprofitni izobraževalni ustanovi veliko bolj suhoparen. Bliža se 30. letu in začenja pomišljati o svoji petletni zvezi z brezposelnim fantom Lawrencom (Jay Ellis), ki se ne premakne nikamor. Nič lažjih dilem nima njena najboljša prijateljica Molly, katere poklicna kariera dobro plačane odvetnice je v kričečem nasprotju z njenim bednim ljubezenskim življenjem.

 

PREMIERE DOKUMENTARCEV

 

„Kurt Cobain: Montaža pekla“ (Cobain: Montage of Heck)  priznanega režiserja Bretta Morgena je prvi uradno avtorizirani dokumentarec o Kurtu Cobainu; legendarnem pevcu, kitaristu in avtorju pesmi skupine Nirvana. V filmu se Cobainova osebna zbirka risb, pesmi, esejev, glasbe (tudi skladb, ki jih še nihče ni slišal) in iskrenih domačih videoposnetkov prepleta z animiranimi prizori ter intervjuji s člani njegove družine in najbližjimi prijatelji. Zgodba Kurta od najzgodnejšega otroštva v Aberdeenu v državi Washington do vrhuncev glasbene slave se bo premierno predvajala 10. novembra ob 21:25h na HBO-ju.

 

„Vojna skozi objektiv Tonyja Vaccara“ (Underfire: The untold Story of PFC. Tony Vaccaro) je dokumentarec o življenju Tonyja Vaccara, pešaka iz 2. svetovne vojne in priznanega fotografa, ki je na bojišče pritihotapil fotoaparat ter zabeležil nekaj najbolj pristnih, grozljivih in intimnih trenutkov iz tega strašnega spopada.

Premiera: 17. november ob 21:45h na HBO-ju.

 

Dokumentarec „Velika samota“ sredi mrzle divjine na Aljaski spremlja navdihujočo zgodbo prvaka v dirki s pasjimi vpregami Lancea Mackeyja. Gre za moža, ki se je boril z brezdomstvom, zasvojenostjo in rakom, a se je vselej vračal k snežnim dirkam.

Premiera: 3. november ob 21:45h na HBO-ju.

 

Vsi filmi, serije in dokumentarci bodo dostopni tudi preko HBO storitev videa na zahtevo – HBO On Demand in HBO GO.


HBO Adria d.o.o.

4. 11. 2016

Avtor

Administrator