Splošno

lovenija finalistka uglednega priznanja Global Sport Tourism Impact Award; Bled prejemnica priznanja za športno turistično mesto 2016

 

Slovenija v okviru turistične borze World Travel Market (WTM) v Londonu finalistka prestižnega priznanja srečanja vrha strokovnjakov s področja športnega turizma; Bled prejemnica priznanja v kategoriji za športno turistično mesto 2016, Kranjska Gora pa finalistka

London, 7. november 2016 – Na vodilni turistični borzi World Travel Market (WTM) v Londonu, ki je z današnjim dnem odprla svoja vrata strokovnjakom in vsem delujočim v potovalni industriji, se je pravkar zaključilo prvo globalno srečanje strokovnjakov s področja športnega turizma (Global Sport Tourism Summit), kjer se je Slovenija uvrstila med štiri finaliste letos prvič podeljenega priznanja v kategoriji Global Sport Tourism Impact Award. Destinacija Bled je prejemnica že uveljavljenega priznanja Sport Tourism Town za leto 2016, Kranjska Gora pa se je uvrstila med finaliste tega uglednega priznanj.

Žirija izbranih vodilnih predstavnikov iz turizma in športa je Slovenijo uvrstila med štiri finalistke priznanja Global Sport Tourism Impact Award, kar je plod uspešne nominacije Slovenske turistične organizacije (STO) in njenega predstavništvu v Londonu. STO je v kandidaturi poudarila predvsem sistematično usmerjenost k trajnostnem razvoju destinacije, osredotočenje na razvoj športne destinacije z urejeno športno infrastrukturo ter inovativnost. Zelena narava, mir, ugodna klima, dobra infrastruktura, strokovna znanja na področju priprav športnikov, diagnostike in športne rehabilitacije so privlačni elementi za športnike in športne ekipe. Celoten nastop Slovenije na borzi WTM predstavlja velik korak naprej v sistematičnem razvoju in trženju športnega turizma ter v združenem in usklajenem delovanju  destinacij in ponudnikov.

Osrednja prireditev na srečanju je bila podelitev priznanj v devetih različnih kategorijah na področju športnega turizma. Poleg najprestižnejšega priznanja Sport Tourism Impact Award, sta v kategoriji za športno turistično mesto 2016 (Sport Tourism Town) kandidirali dve slovenski destinaciji – Bled in Kranjska Gora, ki sta se uspešno prepričali žirijo, ki je odločala med petimi finalisti in Bled imenovala za prejemnika priznanja v tej kategoriji.

»Da je strokovna komisija med finaliste uglednega priznanja Global Sport Tourism Impact Award uvrstila tudi Slovenijo, je izjemnega pomena za pozicioniranje Slovenije kot odlične destinacije za športni turizem, priprave športnikov in organizacijo mednarodnih športnih dogodkov. Uvrstitev med finaliste te nagrade pomeni priznanje, da smo vsi skupaj naredili velik korak naprej pri razvoju in trženju športnega turizma, motivacijo za delo naprej, predvsem pa pomeni povečanje atraktivnosti Slovenije pri odločanju organizatorjev športnih priprav, dogodkov in tudi turistov o izbiri destinacije. Prav tako veseli, da je destinacija Bled zmagovalka in Kranjska Gora med finalisti priznanja Sport Tourism Town za leto 2016, kar še dodatno utrjuje položaj Slovenije kot odlične destinacije za športni turizem na globalnem turističnem zemljevidu. Tovrstne nagrade so zagotovo v pomoč pri trženju turističnih produktov, « je povedala direktorica STO mag. Maja Pak.

Dogodek je privabil vodilne strokovnjake s področja športa, turizma, marketinga in organizatorje večjih športnih dogodkov ter tako pustil velik pečat in prikazal nove usmeritve za vse hitreje razvijajoči se segment – športni turizem.

 

nive0486


Slovenska turistična organizacija

8. 11. 2016

Avtor

Administrator