Tehnologija

Samsung z uspešno izpeljanim testiranjem prototipa 5G

 

5gisnot4g1_b

  • Samsung napoveduje, da bo globalen in enoten 5G standard dokončno razvit v 2018
  • Testirali so tehnično izvedljivost komunikacije prihodnosti nad in pod frekvenco 6 GHz

 

Peking/Ljubljana, 9. november 2016 – Danes je podjetje Samsung Electronics v sodelovanju s Kitajskim raziskovalnim inštitutom mobilnih komunikacij (t,j. China Mobile Research Institute oz. CMRI) uspešno izpeljalo prvo testiranje prototipa omrežja 5G. Samsung, ki je šele junija letos postal član inovacijskega centra China Mobile 5G, je s tem dosegel pomemben mejnik v uspešnem sodelovanju s kitajskimi podjetji.

S prototipom tehnologije 5G z ultra-visoko frekvenco, ki ga je razvil Samsung, in napravami, ki jih napaja napredna mmWave tehnologija, sta Samsung in Kitajski raziskovalni inštitut mobilnih tehnologij preverjala medsebojno delovanje in lastnosti frekvence tehnologije mmWave ob upoštevanju mobilnosti, maksimalne prepustnosti in kapacitete večuporabniškega razporejanja signala ter prenosa tehnologije mmWave v notranjih prostorih in s tem povezane izgube ob penetraciji v notranje prostore itd.

“Podjetje Samsung je skozi leta intenzivnega raziskovanja in razvoja pridobil ogromno tehnologij in izkušenj, povezanih s tehnologijo 5G in razvojem produktov,” je dejal Dai Jun Zhang, podpredsednik in vodja Samsungovega R&D Inštituta v Pekingu. “Še naprej bomo krepili sodelovanje s kitajsko vlado in tukajšnjimi operaterji, saj želimo še pospešiti realizacijo standardizacije in nato komercializacije tehnologije 5G.”

Podjetje Samsung Electronics je v preteklih desetih letih nenehno vlagalo v raziskave in razvoj ključnih tehnologij 5G, po letu 2014 pa so se osredotočili predvsem na komercializacijo tehnologij 5G. Samsung si z izjemnim vložkom v razvoj tega področja prizadeva  za globalen in enoten 5G standard, za katerega napovedujejo, da bo dokončno razvit v letu 2018.


Grayling d.o.o.

10. 11. 2016

Avtor

Administrator