Družabno, Kultura

Ste za jazz z Big Bandom? Pridite v SiTi Teater.

 

Big Band RTV Slovenija bo skupaj s SiTi Teatrom v petek, 25. novembra 2016, zakorakal v novo, že drugo abonmajsko sezono koncertnega cikla za glasbene sladokusce BigBand@SiTi.


Na sporedu koncertnega cikla BigBand@SiTi bo od novembra 2016 pa vse do maja 2017 šest izvrstnih koncertov z odličnimi glasbenimi gosti Rokom Golobom s Katrinas, KiNG FOO in Muratom & Joseom, Alenko Godec, Karin Zemljič, Jurijem Zrnecem, Artbeaters in Jaquesom Houdekom, ki vas bodo popeljali na nepozabno in zelo raznoliko glasbeno potovanje.

Na prvem koncertu, ki bo na sporedu v petek, 25, novembra 2016, se bo predstavil Rok Golob z gosti. Rok Golob je v slovenskem prostoru znana in uveljavljena glasbena osebnost. Uveljavil se je kot skladatelj, dirigent, aranžer, multiinštrumentalist, ki svoje sledi pušča v različnih glasbenih zvrsteh: klasiki, filmski glasbi, popu, rocku, gospel glasbi in drugih. Vrsto let soustvarja v tandemu s Katarino Habe, s katero sta skupaj ustvarila mnoge skladbe za Katrinas in druge znane slovenske izvajalce. Poleg Katrinas bodo nastopili še skupina KiNG FOO ter Murat & Jose.

Sledil bo božični koncert Hippy Christmas z Alenko Godec, ki bo na sporedu 23. decembra 2016. Big Band RTV Slovenija že vrsto let izredno uspešno sodeluje z našo priznano pevko Alenko Godec, saj so med drugim skupaj posneli tudi zgoščenko s svetovno znanimi božičnimi melodijami Hippy Christmas Vol. 2. Na koncertu bomo v prazničnem vzdušju lahko prisluhnili skladbam, kot so: White Christmas, Amazing Grace, Merry Christmas, Feliz Navidad, Winter Wonderland …
Prvi koncert v letu 2017 bo na sporedu 27. januarja 2017, naslovljen pa bo Funkognito. Skovanka Funkognito združuje programsko raznovrstnost koncerta, ki črpa svojo izraznost v popu, funku in jazzu ter glasbenih aranžmajih v stilu legendarnih skupin Blood Sweat and Tears, Earth Wind and Fire, Incognito. Program koncerta večinoma sestavljajo avtorske skladbe Matjaža Mikuletiča in bodo izvedene na tem koncertu premierno. Vokalna solistka bo Karin Zemljič, orkester bo igral pod vodstvom Tadeja Tomšiča.

Na četrtem koncertnem večeru, ki bo na sporedu 17. marca 2017, se bo Big Bandu RTV Slovenija pridružil Jurij Zrnec, dirigent bo Lojze Krajnčan.

Priznani hrvaški pop soul vokalist mlajše generacije Jacques Houdek, znan kot ”The Voice”, in dirigent, aranžer Tadej Tomšič bosta skupaj z Big Bandom RTV Slovenije pripravila nepozaben aprilski večer (21. 4. 2017). Znane skladbe bodo zazvenele v novih preoblekah, prirejenih prav za to priložnost in mednarodno glasbeno sodelovanje.

Koncertni cikel bomo zaključili 26. maja 2017, ko se bo Big Bandu RTV Slovenija na odru pridružila mlada jazz skupina Artbeaters in predstavila avtorske skladbe z novega albuma v bigbandovski preobleki.

Big Band RTV Slovenija. Foto: Sebastijan Iskra


RTV Slovenija
14. 11. 2016

Avtor

Administrator