Družabno

Tekmovanje za pokal Vinka Štrucla

 

Največje presenečenje za prve tri ekipe 21. tekmovanja godb v Ormožu prihaja s festivala Laško Pivo in cvetje

Ormož, 12. november – Na 21. tekmovanju godb Slovenije v zabavnem programu za pokal Vinka Štrucla, je žirija podelila priznanja najboljšim trem. Zmagovalci so KD Pihalni orkester Tržič, (do 24 članov), Pihalni orkester KD Ivan Kaučič,  Ljutomer (od 35 – 40 članov) in Pihalni orkester Zarja Šoštanj (nad 41 članov). Poleg plaket, ki jih podeljuje organizator tekmovanja Javni sklad Republike Slovenije za kulturne dejavnosti (JSKD), so vse tri godbe tokrat prejele tudi izjemno dragoceno nagrado festivala Laško Pivo in cvetje. Gre za odlične bas kitare Warwick Corvette. Laško Pivo in cvetje 2017 še naprej podpira odgovoren odnos do slovenske glasbe in nadaljnji dvig kakovosti programa.

V okviru prireditev, ki jih za spodbujanje razvoja domače glasbe organizira JSKD, je pod streho že 21. tekmovanje godb Slovenije v zabavnem programu za pokal Vinka Štrucla. Pripravili so ga v športni dvorani na Hardeku v Ormožu, v finalnem tekmovanju je sodelovalo kar 16 slovenskih godb. Nagrajenci so KD Pihalni orkester Tržič (do 24 članov), ki ga vodi Nejc Bečan, Pihalni orkester KD Ivan Kaučič, Ljutomer (od 35 – 40 članov), ki ga vodi dirigent Simon Novak in Pihalni orkester Zarja Šoštanj (nad 41 članov), ki ga vodi Miran Šumečnik. Svečana podelitev nagrad najboljšim trem je postregla s prvovrstnim presenečenjem.

Prvi tri godbe so poleg priznanja JSKD namreč prejele prav posebno nagrado, ki jo podeljuje organizator festivala Laško Pivo in cvetje. Znano je, da ta najstarejša turistično festivalska prireditev v Sloveniji, daje slovenski glasbi posebno mesto in podpira razvoj mladih nadarjenih posameznikov in ljubiteljskih skupin. Na letošnjem festivalu v Laškem so tako s pomočjo obiskovalcev s simbolično vstopnino oblikovali sklad za podporo in razvoj domačih glasbenikov. Prisluhnili so potrebam godb po strunskih instrumentih in najboljšim trem podarili po eno vrhunsko bas kitaro Warwick Corvette. Nagrade jim je predal programski direktor festivala Laško Pivo in cvetje Urban Centa, tudi sam nekdaj bas kitarist naše kultne pop-rock skupine Agropop.

Organizatorji festivala Laško Pivo in cvetje so v zadnjih letih dodobra preoblikovali njegovo podobo in vlogo v domačem glasbenem dogajanju ter ga postavili med prvovrstne glasbene festivale. Ne le po glasbenem obsegu, temveč predvsem po kvaliteti. Priprave na 53. festivalsko izvedbo že potekajo, napovedujejo pa vrsto glasbenih presenečenj. Obiskovalci lahko pričakujejo odličen in raznovrsten program, ob tem pa nadaljevanje tudi odgovornega odnosa do razvoja domače glasbe. Festival Laško Pivo in cvetje ostaja edini, ki je kljub zgolj simbolični vstopnini ohranil odprto, široko in dostopno glasbeno ponudbo, ob tem pa nepopustljivo gradi kakovost za prave ljubitelje glasbe.

18-sporocilo-za-medije-tekmovanje-godb-ormoz

Avtor fotografije : Matej Maček

Na fotografiji nagrajenci z vsemi tremi posebnimi nagradami (od leve):

  • Alojz Sok, župan Ormoža
  • Urban Centa, programski direktor festivala Laško Pivo in cvetje
  • Srečko Potočnik, predsednik Pihalnega orkestra Zarja Šoštanj
  • Špela Obšteter, Pihalni orkester Zarja, Šoštanj
  • Vili Pangeršič, Pihalni orkester Tržič
  • Članica Pihalnega orkestra Tržič z nagrado
  • Skrajno desno, Simon Novak, dirigent Pihalnega orkestra KD Ivan Kaučič, Ljutomer

ovum tržne komunikacije d.o.o.

14. 11. 2016

Avtor

Administrator