Družabno

Vabilo na film Blue Velvet Revisited (Bela Film, Peter Braatz)

 

Lepo vabljeni na Liffe na Blue Velvet Revisited / Ponovni pogled na Modri žamet Petra Braatza, ki je imel svetovno premiero na Londonskem filmskem festivalu v oktobru, bil prikazan na Filmfestival of Disruption Davida Lyncha v Los Angelesu ter na FF v Lizboni in bo v novembru prikazan še na festivalih v Kazahstanu, na Poljskem, v južni Ameriki, Srbiji.

Po skoraj razprodani premierni projekciji 10.11. in velikemu zadovoljstvu publike nad posebnim filmskim doživetjem (besede Mirjane Borčič in Ivanke Mežan, tudi Karpo Godina je bil navdušen), zdaj sledi še druga, zadnja projekcija, ki bo na sporedu ta petek, 18.11. ob 21h v Kinoteki.

contact-12a2

Foto : Bela Film

Po projekciji bo pogovor s producentom, režiserjem, scenaristom, montažerjem in snemalcem filma Petrom Braatzom in glasbenikom Ericom Steinom (Cult with no Name), ki pripotuje iz Londona.

Stein je eden od avtorjev čudovite filmske glasbe, ki so jo ustvarili posebno za ta film. Zgoščenka z istoimenskim naslovom (Blue Velvet Revisited) je izšla že oktobra 2015, in doživela mednarodni uspeh, saj  so jo prepoznali z odličnimi kritikami po celem svetu.

Več na:http://www.cultwithnoname.com/

5c9a77_b81bfb5152734b3eb15da2b89c7c8895mv2_d_2400_2400_s_4_2

Foto : cultwithnoname

Eric Stein bo v Ljubljani dva dni, in bo na voljo za intervjuje.

Nazdravili bomo z belokranjskim vinom. Vabljeni!
Film je očarljiva, tiha, čutna izkušnja z nevsakdanjim ritmom in podobo, zaradi česar je postal neodvisna umetnina in ne posnemajoče ogledalo svojega predmeta.

http://www.hollywoodreporter.com/review/blue-velvet-revisited-review-937092?utm_source=dlvr.it&utm_medium=twitter.

blue_velvet_revisited_-_still_-_h_-_2016

Taris Film

isabella-color-portrait

Foto : Bela Film

Vstopnice lahko kupite na Petrolu, v Cankarjevem domu ali v Kinoteki.

Več o filmu in prve kritiške odzive po projekcijah v Londonu in L.A. najdete na: www.belafilm.si


Simona Jerala

 

14. 11. 2016

Avtor

Administrator