Kultura

Vabilo na predstavitev knjige Janeza Markeša Premišljevanja o Sloveniji

 

image001

 

VABILO na predstavitev knjige in pogovor z avtorjem

Janez Markeš

PREMIŠLJEVANJA O SLOVENIJI

ponedeljek, 21. november 2016, ob 12. uri

v knjigarni Konzorcij

image005

Spoštovani,

ob 25. obletnici samostojnosti Slovenije je pri Cankarjevi založbi izšla knjiga dr. Janeza Markeša PREMIŠLJEVANJA O SLOVENIJI. Avtor je novinar časnika Delo, ki že vso svojo kariero spremlja politično dogajanje v Sloveniji, pa tudi v svetu. Še posebno je bil s svojimi analizami, problemskimi članki in kolumnami opazen »glas intelektualca« v zadnjih 25 letih, ko se je poglobil v probleme razvoja samostojne Slovenije.

V 12 poglavjih knjige Premišljevanja o Sloveniji je avtor v bravuroznem slogu nastavil kritično ogledalo politiki, ki je vodila Slovenijo v letih tranzicije, in tudi Slovencem, ki so s svojo prepogosto pasivno držo omogočali, da našo državo danes zaznamujejo korupcija, razkroj družbene intelektualne elite ter »pajdaške« združbe, ki s svojim ropanjem uničujejo tudi prihodnost mladine.

Vljudno vas vabimo na predstavitev knjige in pogovor z avtorjem, ki ga bo vodil novinar dr. Ali Žerdin. Srečali se bomo v ponedeljek, 21. novembra 2016, ob 12. uri v knjigarni Konzorcij, Slovenska 29., Ljubljana.

Ob izidu knjige Premišljevanja o Sloveniji prirejamo v času Slovenskega knjižnega sejma, v četrtek, 24. 11., ob 19. uri, 1. preddverje Cankarjevega doma (Debatna kavarna) pogovor z naslovom Kako vrniti humanizem nazaj v Slovenijo? V debati, ki jo bo vodil dr. Ali Žerdin, bodo sodelovali literarni zgodovinar dr. Boris Paternu, dr. Janez Markeš ter predsednik Rdečega križa Slovenije dr. Dušan Keber.


MKZ

17. 11. 2016

Avtor

Administrator