Kultura

16. klavirski dnevi v Novi Gorici

padflbpcdfhlflem

16. KLAVIRSKI DNEVI NOVA GORICA 2016

Glasbena šola Nova Gorica

18. – 20. 11. 2016

16. klavirski dnevi, ki jih vsako leto po različnih krajih Slovenije prireja Društvo klavirskih pedagogov Slovenije EPTA, so letos potekali na Glasbeni šoli Nova Gorica. Glasbena šola Nova Gorica, ki je bila letos gostiteljica in soorganizatorka letne klavirske konference, je tako zabeležila velik obisk poslušalcev in udeležencev, ki je skupaj z nastopajočimi in predavatelji presegel število 300.

Zanimiva predavanja in koncerti so razgrnili številna vprašanja povezana s tišino in glasbo ter z besedo in glasbo. Poleg tega pa so klavirski dnevi v Novi Gorici obeležili 90. jubilej slovenskega skladatelja Janeza Matičiča in 150-letnico rojstva ekscentričnega francoskega skladatelja Erika Satieja.

16. klavirske dneve v Novi Gorici so še posebej zaznamovali koncerti (klavirski recital Denysa Masliuka, projekt Tatjane Gregorič ‘Sto let prezrte klavirske glasbe na Goriškem’, projekt Akademije za glasbo Ljubljana ‘Izbor iz klavirskega opusa’ Janeza Matičiča, predstavitev novega cikla klavirskih miniatur Malenkosti Bojana Glavine in ‘Dve osebi iščeta Erika Satieja’ pianista Bojana Goriška in gledališkega igralca Janeza Škofa), poleg tega pa še gostujoče predavanje Justina Krawitza, južnoafriškega pianista in profesorja na Univerzi Severnega Kolorada, ter pogovor s pianistko in profesorico z Glasbene šole in Umetniške gimnazije Koper Selmo Chicco Hajdin (moderator Primož Mavrič).

Glasbena šola Nova Gorica

23. 11. 2016

Avtor

Administrator