Šport

Izkušeni napadalec verjame v pozitiven razplet

Benko 19.11.2016 Gorica - Olimpija

Benko
19.11.2016 Gorica – Olimpija Foto : NK Olimpija

 

Benko: »Ni razloga za paniko, do konca je še veliko tekem.«

 

Ljubljana – Nogometaši Olimpije se vneto pripravljajo na nedeljski obračun z Aluminijem, ki se bo na stadionu Stožice pričel ob 16:55. Po zadnjem remiju v Novi Gorici v taboru aktualnih državnih prvakov niso skrivali razočaranja, a v isti sapi poudarjajo, da je do konca sezone še ogromno tekem in s tem dovolj priložnosti za izpolnitev glavnega cilja – ubranitve državnega naslova.

 

»Na tekmo v Novi Gorici smo se pripravljali po ustaljenem programu, ničesar nismo prepustili naključju, zato je po izgubi dveh točk razočaranje toliko večje. V uvodnih 30-ih minutah smo bili precej boljši nasprotnik, si ustvarili ob zgodnjem zadetku še kar nekaj lepih priložnosti za povišanje vodstva, vendar v nadaljevanju nerazumljivo popustili, zaradi česar smo bili zasluženo kaznovani,« se je uvodoma na dogodke izpred štirih dni znova ozrl izkušeni hrvaški napadalec Leon Benko, ki kljub izgubi vodilnega položaja na prvenstveni lestvici umirja strasti in, pravi: »Takšen je pač nogomet, že v zgodnji fazi tekme bi morali rešiti vprašanje zmagovalca; toda vračati se na stare dogodke, ne bi imelo nikakršnega smisla, saj nas že v nedeljo čaka nova preizkušnja, ki jo moramo končati v svoj prid. Po slabem mesecu dni se namreč vračamo na svoj stadion, pred svoje navijače, zato je naša obveza prikazati precej boljšo igro in posledično vknjižiti nove tri točke. Znova bom poudaril, da ni razloga za kakršno koli paniko oziroma skrb, kajti do konca sezone je ostalo še ogromno tekem, s tem tudi dovolj priložnosti za ponovni skok na vrh, kar je ne nazadnje naš glavni cilj.« Leon se v Ljubljani odlično počuti, tudi igre so vse bolj prepričljive, kar se med drugim kaže v vse boljši učinkovitosti. Zadnji zadetek v Novi Gorici je le še potrdil Benkovo izjemno iznajdljivost pred nasprotnikovimi vrati, kjer se je med dvema novogoriškima branilcema uspel prebiti v ospredje in z udarcem z glavo premagal nemočnega Grego Sorčana.

 

»Strelska forma je odvisna od številnih dejavnikov, med katerimi je zagotovo najpomembnejši uigranost celotnega moštva. Kolektivni pristop k tekmi in želja po zmagi celotne ekipe sta glavni vodili za končni uspeh. Na vsak način želim nadaljevati v podobnem slogu, obenem pa si bom prizadeval z novimi zadetki pomagati moštvu do izpolnitve začrtanih ciljev,« zaključuje Olimpijina šestindvajsetica.

 

#verjamemvzmaje

 

NK Olimpija Ljubljana

23. 11. 2016

Avtor

Administrator