Družabno, Kultura

Katalena ta konec tedna v Ljubljani in Mariboru, prihodnji mesec na Dunaju

 

Katalena ta petek, 25.11. ob 20.00, gostuje v ljubljanskem Kinu gledališču Bežigrad.

V šestanjstem letu svojega obstoja, nekaj mesecev po majskem koncertu 15 nezaslišanih, s katerim so to obletnico obeležili, in v času, ko se sicer še vedno redno preoblačijo v pisane kostume svoje Enci benci Katalenci, muzike in predstave za otroke ter tiste, ki to še znajo biti, se Katalena znova predstavlja na enem od ljubljanskih odrov. V dvorani, ki je bila v času naših otroštev prostor filmskih podob, vmes malce potonila v pozabo, v zadnjih letih pa se vrača: kot kino in tudi koncertni prostor. Katalenski doprinos k obuditvi ene najbolj znanih kinodvoran v prestolnici bo v stilu: predvsem glasben, malce gledališki, morda pa tokrat tudi filmsko obarvan. Ker kaj pa so naša življenja drugega kot premikajoče se podobe? 25. novembra v ljubljanskem Kinu Bežigrad: šest Katalencev in šest albumov. In gotovo še kaj nepričakovanega.

Dan po ljubljanskem koncertu bo Katalena nastopila v Kulturno glasbenem brlogu (KGB) v Mariboru, čez dobre tri tedne pa na vabilo Slovenskega informacijskega kulturnega cenrta v Schubert Theatru na Dunaju.

V zadnji tretjini decembra si bodo Katalenci ponovno nadeli kostume in igrali Enci benci Katalenci za velike in male otroke v Cankarjevem domu.

V mislih pa fantje in dekleti snujejo že svoj sedmi album.

 

Prihajajoči koncerti:

25.11. ob 20.00, Kino gledališče Bežigrad

26.11. ob 21.30, Kulturno glasbeni brlog, Maribor

19.12. ob 19.00, Schubert Theater, Dunaj

22.12. ob 17.00, Enci benci Katalenci, Linhartova dvorana Cankarjevega doma

katalena-foto-ivian-kan-mujezinovic

foto-ivian-kan-mujezinovic

 

Mojca Zupanič

 

23. 11. 2016

Avtor

Administrator