Zdravstvo

Svetovni dan boja proti AIDS-u tudi med mariborskimi dijaki

Dijaška skupnost Maribor z Mariborskimi lekarnami organizira Dan boja proti AIDS-u, ki je posvečen osveščanju mladih o varni spolnosti.

(Maribor, 1. december 2016) – Dijaška skupnost Maribor (DSM), ki deluje pod okriljem Študentske organizacije Univerze v Mariboru (ŠOUM), danes, 1. 12. skupaj z Mariborskimi lekarnami v Mariboru izvaja osveščanje dijakov o varni spolnosti. Gre za sedaj že tradicionalno sodelovanje na Svetovni dan boja proti AIDS-u.


Na srednjih šolah v Mariboru predavajo predavatelji iz Mariborskih lekarn, člani dijaške skupnosti pa bodo med dijake mariborskih srednjih šol razdelili kondome v simboličnem pakiranju.

Nomi Hrast, vodja projekta ter dijakinja II. gimnazije Maribor: »Varna spolnost je med dijaki zelo pomembna in je preveč krat premalo poudarjena. Dijakom želimo s predavanji in simboličnimi kondomi zagotoviti osnovne informacije o varni spolnosti in predvsem kje jih lahko najdejo. Vsi mladi pogosto delamo neumnosti, vendar je pomembno, da smo o posledicah ozaveščeni in se jih zavedamo.«

Pred akcijo je bila med Mariborskimi Lekarnami ter predstavniki Dijaške skupnosti Maribor opravljena simbolična predaja kondomov.

 

Študentska organizacija Univerze v Mariboru

1. 12. 2016

Avtor

Administrator