Tehnologija

Eko produktivnost z novim Philips

 

Prijeten za oči, prijazen za okolje:
ekološka produktivnost z novim Philips PowerSensor monitorjem

  • Okolju prijazna zasnova s funkcijo PowerSensor zmanjša porabo energije do 80%
  • Način zmanjšanja modre svetlobe za očem prijazno učinkovitost
  • Tehnologija IPS za popolne barve in širok zorni kot

240b7qpjeb_qpteb_f-image

Ljubljana, 8. december 2016 – MMD, vodilno tehnološko podjetje in licenčni partner monitorjev blagovne znamke Philips, predstavlja nov 24-palčni LCD monitor, ki pozitivno vpliva na zdravje uporabnikov, obenem pa je učinkovit in okolju prijazen. Monitor je zasnovan z okolju in uporabniku prijaznimi posebnostmi, vključno s funkcijo PowerSensor, ki samodejno zmanjša svetlost zaslona, če uporabnik zapusti delovno mizo, in posebnim načinom zmanjšanja modre svetlobe (LowBlue mode), ki zmanjša škodljive kratkovalovne žarke modre svetlobe. V kombinaciji s popolnimi barvami in širokim vidnim kotom IPS tehnologije, kot tudi napredno povezljivostjo z USB 3.0, bo ta monitor definitivno izboljšal produktivnost v vsaki sodobni pisarni.

Dobro počutje na delovnem mestu

Glede novega monitorja in uporabniku prijazne produktivnosti, je Artem Khomenko, produktni vodja monitorjev Philips za Evropo pri MMD, povedal: “Tako doma kot na delovnem mestu, ljudje dnevno vedno več ur preživijo pred zaslonom. Ta monitor je del našega stalnega prizadevanja za razvoj inovativnih izdelkov, ki omogočajo ljudem delati produktivno in zdravo tudi po več urah dolgo.”

Ohranjanje svežih in zdravih oči je ključnega pomena za dobro počutje na delovnem mestu. Vendar pa lahko pretirana izpostavljenost modri svetlobi iz zaslonov potencialno poškoduje vid. Zato je Philips v novem monitorju 240B7QPJEB/240B7QPTEB predstavil način zmanjšanja modre svetlobe, ki je bil razvit za prijetno počutje in uporablja tehnologijo pametne programske opreme za zmanjšanje škodljive kratkovalovne modre svetlobe. Način LowBlue dopolnjuje tehnologija Philips Flicker-free, ki omogoča regulacijo svetlosti in zmanjša utripanje zaslona za bolj udobno gledanje. Monitor je opremljen tudi z SmartErgoBase podstavkom, ki omogoča enostavno nastavitev višine zaslona, vrtenje, nagibanje in prilagoditev kota vrtenja za največje udobje. Upravljanje s kabli pa zmanjša nered in ohranja delovno površino urejeno in profesionalno.

Monitor z ekološkim profilom

Nov Philips monitor je bil razvit v mislih na okolju prijazno produktivnost. Narejen je iz 85% recikliranih plastičnih materialov s certifikatom TCO Edge, s čimer se zmanjša vpliv proizvodnje na okolje. Monitor ima vgrajene inovativne senzorje, ki poskrbijo za najnižjo možno porabo energije. PowerSensor zaznava prisotnost uporabnika, in samodejno zmanjša svetlost zaslona, če uporabnik zapusti delovno mizo. Ta funkcija zmanjša porabo energije za do 80 odstotkov, obenem pa podaljša življenjsko dobo monitorja.

Odlične lastnosti monitorja

Poleg koristi za okolje, novi monitor prinaša tudi tisto najpomembnejše – odlično kakovost slike. Napredna IPS tehnologija ustvarja izjemno širok vidni kot 178/178 stopinj za možnost gledanja iz skoraj vseh kotov. Uporabniki bodo cenili ostre slike in žive barve za poslovne aplikacije, ki zahtevajo dosledno barvno natančnost in svetlost. Ultra tanek okvir monitorja je primeren tako za uporabo več zaslonov skupaj, kot za igranje iger, grafično oblikovanje in profesionalne aplikacije, saj daje občutek, kot bi pri tem uporabljali samo en zaslon.

Profesionalna povezljivost

Kot odziv na potrebe po čim bolj učinkoviti povezljivosti z različnimi podatkovnimi viri, je najnovejši monitor opremljen s priključki VGA, DisplayPort in univerzalnim HDMI. Za super hiter prenos pa je monitor opremljen z Super Speed USB 3.0, ki omogoča prenos podatkov s hitrostjo 5.0 Gbit na sekundo (kar je približno 10-krat hitreje kot USB 2.0). Vmesnik USB je združljiv s predhodnimi standardi, tako da lahko uporabniki prenašajo podatke tudi iz svojih USB 2.0 naprav.

Nova Philips LCD monitorja sta že na voljo po priporočeni prodajni ceni:
Philips 240B7QPJEB – 349,00 €
Philips 240B7QPTEB – 359,00 €

 

 

 

Tehnične značilnosti:

Model Philips 240B7QPJEB/240B7QPTEB
Vrsta zaslona LCD IPS tehnologija
Vrsta osvetlitve W-LED
Velikost matrike 24.1-palcev / 61.1 cm
Razmerje stranic 16:10
Optimalna ločljivost 1920 x 1200 @ 60Hz
Vidni kot 178° (H) / 178° (V), @ C/R > 10
Svetilnost 300 cd/m²
Število prikazanih barv 16.7M
Izboljšava slike SmartImage
MHL 1080P @ 60 Hz
Praktične lastnosti ·         Vgrajeni zvočniki: 2 W x 2

·         Uporabniška izkušnja: SmartImage, Vhod,
PowerSensor, Meni, Vklop/Izklop napajanja, način LowBlue

·         Kensington lock, VESA mount (100x100mm)

·         Plug & Play združljivost: DDC/CI, Mac OS, sRGB, Windows 10 / 8.1 / 8 / 7

Povezljivost ·         Signalni vhod: VGA (analogno), DisplayPort 1.2, mini DisplayPort 1.2 x 1, HDMI 1.4

·         Signalni izhod: DisplayPort izhod

·         Sinhronizacijski vhod: Ločena sinhronizacija, Sinhronizacija zelene

·         USB: USB 3.0×4 (1x hitro polnjenje)*

·         Avdio (vhod/izhod): vhod za zvok iz računalnika, Izhod za slušalke

Podstavek ·         Nastavitev višine: 150 mm

·         Zasuk: 90 stopinj

·         Vrtenje: -175/+175 stopinj

·         Nagib: -5/20 stopinj

Skrb za okolje ·         Varovanje okolja in energija: PowerSensor,
EnergyStar 7.0, EPEAT Gold*, TCO edge, RoHS·         Embalažo je moč reciklirati: 100 %·         Reciklirani plastični materiali: 85%

·         Posebnosti: ohišje brez PVC / BFR delcev, ne vsebuje svinca ali živega srebra

Skladnost in standardi Skladnost s predpisi in standardi: CE Mark, FCC Class B, SEMKO, cETLus, CU-EAC, TCO edge, TUV Ergo, TUV/GS, EPA, WEEE, ICES-003, UKRAINIAN
Ohišje ·         Prednja plošča, zadnji okvir in podstavek: Črno

·         Zaključni sloj: tekstura

 

Digital Design d.o.o.

9. 12. 2016

Avtor

Administrator