Splošno

Božično obarvan dan za študentske družine v Mariboru

Obdarovanje otrok Kluba študentskih in dijaških družin se izvaja že vrsto let. Poleg daril pa otrokom popoldne polepšajo tudi animirane predstave in druženje.

Klub študentskih in dijaških družin Maribor (KŠDDM) in Študentska organizacija Univerze v Mariboru (ŠOUM) pripravljata v ponedeljek, 19. 12. 2016, ob 17. uri v prostorih ŠTUK-a, že tradicionalni projekt »Božiček – obdarovanje otrok študentskih družin«. Poleg obdarovanja otrok, bo dogodek popestrila tudi otroška animacijska predstava z naslovom »Babica zima«. Letos bo KŠDDM skupaj s ŠOUM obdarila tudi 9 socialno ogroženih družin.

Klub študentskih in dijaških družin Maribor (KŠDDM) je bil ustanovljen 15. januarja 2004, z namenom da združuje študente in dijake, ki pričakujejo ali že imajo otroka. Klub jim omogoča športne, kulturne, humanitarne in izobraževalne dejavnosti.KŠDDM trenutno šteje 47 včlanjenih družin, ki imajo enega do štiri otroke. Vse od začetka tesno sodelujejo s Študentsko organizacijo Univerze v Mariboru (ŠOUM), ki jim nudi prostore in finančno podporo.

KŠDDM skozi vso leto za svoje člane organizira različne dogodke: Izlet v mini ZOO, piknik v mestnem parku, drsanje, pohodi, ogledi lutkovnih in gledaliških predstav, pogosta druženja in srečanje mamic ob materinskem dnevu.

Bernarda Jeraj, predsednica KŠDDM: »Kljub socialnim ugodnostim in dodatnim pravicam, se mlade družine spopadajo tudi z težavami, saj je vsakodnevno življenje precej bolj zapleteno, predvsem iz razloga, ker je pridobivanje in izvajanje pravic oteženo. Zato menimo in se zavzemamo, da je potrebna celovita in enotna ureditev področja študentskih družin v slovenski zakonodaji.«

 Foto: Dostop.si

 

Študentska organizacija Univerze v Mariboru

16. 12. 2016

Avtor

Administrator