Družabno

Menjava igrač in otroških knjig na dogodku GO ART 17.12.2016

 

V soboto 17. decembra 2016 Europe Direct Goriška sodeluje na dogodku GO ART z menjavo igrač in otroških knjig.

Tokrat je glavna tema dogodka zmanjševanje odpadkov.

V Evropski uniji se, poleg učinkovitega zbiranja in ločevanja komunalnih odpadkov, vedno bolj poudarja preprečevanje nastajanja odpadkov. V Sloveniji smo glede tega šele v začetni fazi, saj so nujne spremembe tako pri izdelavi izdelkov kot tudi pri okoljski ozaveščenosti prebivalstva. Že v samem gospodinjstvu se namreč lahko zmanjša količina odpadkov z izbiranjem izdelkov za večkratno uporabo, brez nepotrebne ali vsaj s povratno embalažo, dolgo življenjsko dobo in podobno. Prav tako pa je pomembno, da se zavedamo, da odpadki nastajajo ob vsaki naši dejavnosti, povsod, kjer smo: doma, v šoli, v podjetju. Ključ rešitve je v vsakem od nas, saj odpadki ne nastajajo kar sami od sebe.

Namen dogodka je ozaveščanje in sodelovanje pri zmanjšanju količine odpadkov. Pomembno je, da se prebivalci  seznanijo s preprostimi ukrepi, ki jih lahko sprejmejo v vsakdanjem življenju kot prispevek za zmanjševanje količine odpadkov.

Sporočilo dogodka je: Vsak ukrep šteje! Vsak lahko prispeva! 

K aktivnemu sodelovanju želimo spodbuditi tudi najmlajše, zato bomo v okviru dogodka organizirali menjavo igrač in otroških knjig.

So otroci že prerasli igrače? Se na nekaterih igračah nabira prah? Zamenjajte ali podarite igračo!

Za izvedbo potrebujemo igrače, zato vas spodbujamo, da prinesete igrače, ki jih ne potrebujete več. Igrače naj bodo nepoškodovane, očiščene, plišaste igrače pa tudi oprane. Prinesete lahko tudi otroške knjige.

Pridružite se nam na pestrem sobotnem dogajanju – delavnica kvačkanja, petje božičnih pesmi in ples, izdelovanje snežink in še in še!

http://www.europedirect.si/sl/dogodek/go-art-pisana-trznica 

plakata3bzima2

Vljudno vabljeni!

 

Europe Direct Goriška, RRA – SP

16. 12. 2016

Avtor

Administrator