Družabno

Praznovanje novega leta na Dunaju

               

Silvestrska pot z različnimi koncerti, predstavami, učnimi urami dunajskega valčka in gastronomsko ponudbo, novoletnimi sejmi z 223 stojnicami, ognjemetom in takoj po novem letu ob 11. uri tudi direktnim prenosom novoletnega koncerta Dunajskih filharmonikov pred dunajsko mestno hišo.

Popoldan na zadnji dan letošnjega leta se bodo obiskovalci tradicionalne dunajske silvestrske poti lahko ustavili ob enajstih odrih.  Glasbeni in zabavni program z 600.000 avstrijskimi in drugimi nastopajočimi, brezplačne učne ure dunajskega valčka in pestra gastronomska ponudba vsako leto privabi nešteto obiskovalcev. Že 25 let ta pot predstavlja eno glavnih zanimivosti novoletnega časa na Dunaju in poteka od centra mesta, predela Prater pa vse do stanovanjske soseske Seestadt aspern.

Sedem novoletnih sejmov z 223 stojnicami, kjer ponujajo darila, talismane za novo leto, različne pekovske izdelke in druge kulinarične dobrote novoletno ponudbo še dopoljujejo.

V novoletni noči bodo vlaki podzemne železnice in večina tramvajev vozili vso noč, uslužbenci dunajske smetarske službe pa bodo prav tako na nogah in na silvestrovo odpeljali 400 kubičnih metrov smeti, da ne bo skok v novo leto le zabaven ampak tudi čist.

Dunajski filharmoniki kot že vrsto let tudi letos na novega leta dan pripravljajo novoletni koncert, tokrat pod taktirko Venezuelca Gustava Dudamela s programom Straussove dinastije in njenih sodobnikov. Za tiste, ki si karte niso uspeli zagotoviti, bo 1. januarja 2017 ob 11 uri pred dunajsko mestno hišo tudi prenos novoletnega koncerta v živo in ponovitev ob 17. uri.

26. Wiener Silvesterpfad 2015/16 Silvesterfeuerwerk am Rathausplatz

26. Wiener Silvesterpfad 2015/16
Silvesterfeuerwerk am Rathausplatz

 

Eurocomm-PR

31. 12. 2016

Avtor

Administrator