Tehnologija

Samsung na CES 2017 predstavlja svoj novi ukrivljeni kvantno točkovni zaslon

foto_samsung-ch711

Novi zaslon CH711 oblikovan za bolj živahno ter privlačno igralno in multimedijsko zabavo

Samsung Electronics bo na sejmu CES 2017 predstavil svoj novi ukrivljeni kvantno točkovni zaslon CH711 in s tem še utrdil svoj vodilni položaj med ponudniki zaslonov na tržišču zabavne elektronike.

»Danes imajo porabniki povsem upravičeno visoka pričakovanja in zahtevajo vrhunsko, intenzivno in privlačno izkušnjo, ki omogoča polni užitek pri gledanju vsebin ali igranju iger,« pravi Seoggi Kim, višji podpredsednik Samsung Electronics, zadolžen za področje vizualnih prikazovalnikov. »Letošnja predstavitev ukrivljenih zaslonov s tehnologijo Quantum Dot prinaša vrhunsko oblikovanje, še bogatejše barve in boljši kontrast kot kdaj koli prej. Komaj čakamo, da jih predstavimo javnosti na sejmu CES 2017 v Las Vegasu.«

Barvita in ukrivljena razvedrilna izkušnja

Novi ukrivljeni zaslon CH711 Quantum Dot družbe Samsung je posebej oblikovan za vse ljubitelje iger. CH711 prinaša živahno in prepričljivo kakovost slike vseh predvajanih vsebin in bo uporabnikom na voljo že v začetku leta 2017, in sicer v 27- in 31,5-inčni velikosti zaslona.

Zaslon CH711 z ukrivljenostjo 1.800R in 178-stopinjskim ultra širokim vidnim kotom prinaša jasno sliko, kjerkoli stojite ali sedite v prostoru. Ergonomska oblika zaslona uporabnikom omogoča horizontalno in vertikalno prilagajanje namestitve za vrhunsko udobje. Z ločljivostjo 2,560 x 1,440 WQHD in 125-odstotno barvno pokritostjo sRGB postavlja zaslon CH711 nove standarde natančnosti barv s katere koli oddaljenosti.

Elegantno in prefinjeno 360-stopinjsko oblikovanje CH711 bo dopolnjevalo vašo ureditev namizja in celotnega prostora. Brezrobi, tristranski, oblikovno dovršeni zaslon na belem podnožju pa kljub svoji prečiščeni obliki v vratu stojala skriva priključke in HDMI kable.

Evolucija zaslona Quantum Dot

Decembra 2016 je Samsung na tržišču v ZDA predstavil svoja ukrivljena kvantno točkovna zaslona CFG70 in CF791, ki bosta prav tako ta teden predstavljena na sejmu CES.

24- ali 27-inčna zaslona sta bila posebej oblikovana za vse navdušene igralce računalniških iger, saj z vizualno dovršeno sliko s tehnologijo kvantnih pik, ki jo je razvil Samsung, in udobnim širokokotnim prikazom ponujata vrhunsko igralno izkušnjo. CFG70 omogoča številne posebne igralne funkcije, na primer uporabniški vmesnik ‘Gaming UX‘ ter napredne možnosti kalibracije za izboljšano predstavnost slike za vse zvrsti iger, FPS, RTS, RPG ali AOS.

Ukrivljeni kvantno točkovni zaslon CF791 z ukrivljenostjo 1.500R in razmerjem stranic 21:9 je enako zmogljiv tudi pri delu, saj omogoča neverjetno jasnost in natančnost prikaza. Tehnologija Picture-by-Picture (PBP) pa uporabnikom omogoča nalaganje vsebin prek HDMI ali DP kjerkoli na zaslonu. Funkcija Picture-in-Picture (PIP) uporabnikom omogoča krčenje in postavljanje vsebin kamor koli na zaslon, pri čemer se ohranja ločljivost in kakovost slike. Stojalo, prilagodljivo po višini, s svojimi ergonomskimi lastnostmi omogoča udobje, tako da je CF791 izvrstno primeren tudi za pisarniško okolje in kot delovna postaja.

 

Čas za igro

Samsung bo vsem obiskovalcem CES 2017 omogočil, da se na njihovem razstavnem prostoru med seboj pomerijo v igrah in pri tem izkusijo vse prednosti najnovejših zaslonov. Na razstavnem prostoru Samsung bodo na voljo interaktivne postaje, na katerih se bodo lahko obiskovalci med seboj pomerili v igranju najbolj priljubljenih iger in tako v živo preizkusili igralne zaslone CFG70 Quantum Dot. Rezultate tekmovanja bo mogoče v živo spremljati prek širokozaslonskega prikazovalnika SMART LED, ki omogoča odličen prikaz, o čemer se bodo lahko obiskovalci razstavnega prostora prepričali sami.

Prikazovalniki prihodnosti

Obiskovalcem sejma CES bo na voljo vpogled v novo generacijo zaslonov Samsung visoke ločljivosti, ki bodo na tržišče prišli v začetku leta 2017.

  • 28-inčni zaslon UH750 združuje igralne funkcije Samsung z ultra hitrim odzivnim časom 1 m/s, prikazom slike v tehnologiji kvantnih pik in visokokakovostno UHD ločljivostjo, kar je elegantno združeno v tanki, vitki obliki.
  • 23,8- ali 27-inčni modeli SH850 z ločljivostjo WQHD in povezljivostjo DP ter ploščato, tristransko, brezrobo obliko na kvadratnem podstavku, s svojo elegantno zunanjostjo daje posebno noto vsakemu prostoru, doma in v pisarni. Zaslon SH850 na nagibnem podstavku, ki je prilagodljiv po višini, z možnostjo zasuka in nagiba omogoča optimalno udobje pri ogledu vsebin.

 

CH711 bo razstavljen na sejemskem prostoru Samsung Electronics (#15006 v osrednjem razstavnem prostoru kongresnega centra v Las Vegasu), skupaj z najnovejšimi modeli kvantno točkovnih zaslonov CFG70 in CF791.

Če želite izvedeti več o sejmu zabavne elektronike CES 2017, obiščite www.ces.tech. Za več informacij o ponudbi ukrivljenih kvantno točkovnih zaslonov Samsung Quantum Dot in drugih novih izdelkov Samsung ter za fotografije in video predstavitve, obiščite news.samsung.com.

 

Grayling

4. 1. 2017

Avtor

Administrator