Turizem

Po izjemno uspešnem letu se Kempinski Palace Portorož odpravlja na zimski oddih ter se veseli ponovnega snidenja v Marcu.

CRT51975_small pic
Leto 2016 je doživelo mnogo uspehov in sedaj je čas, da se hotel zapre, regenerira ter pripravi za prihajajočo sezono 2017. Kempinski Palace Portorož za kratek čas zapira svoja vrata; hotel bo zaprt od nedelje, 29. Januarja pa do petka, 3. Marca 2017. Spomladanski povratek bo poln nove energije, novih idej, ponudb ter posebnih doživetij in izkustev. Gledajoč nazaj na leto 2016 lahko vidimo, da je hotel dosegel zadane cilje, prejel nagrade ter požel veliko uspeha.

Dosežki hotela Kempinski Palace Portorož v letu 2016

Kljub temu, da je že leto 2015 podrlo vse rekorde v zgodovini hotela glede zasedenosti ter uspešnosti, pa lahko s ponosom sporočimo, da je leto 2016 prineslo še dodaten zagon ter v uspešnosti prekašalo leto 2015. Uspešnosti poslovanja preteklega leta ni mogoče pripisati enega faktorja ali enega razloga, zakaj je posel tako cvetel. Tukaj je razlog v uniji številnih spremenljivk ter predstavlja hotelu znanje, da se je dobro ter kvalitetno delo v preteklosti obrestovalo, ter prinaša dodaten zagon za trdo, kvalitetno ter profesionalno delo tudi v prihodnje.

Pozitivno vzdušje v hotelu se izraža tudi v številnih nagradah, ki jih je hotel tekom leta prejel. Kempinski Palace Portorož je prejel certifikat odličnosti s strani spletnega portala TripAdvisor. Ta dosežek je pomemben predvsem iz enega razloga; vezan je namreč na pohvale, prejete s strani TripAdvisor potnikov in uporabnikov. Revija Kongres je nagradila hotel z nagrado Kongresna zvezda, v sklopu katere je hotel prejel prvo mesto v kategoriji »Najboljši kongresni hotel v Sloveniji« ter četrto mesto v kategoriji »Najboljši kongresni hotel v regiji«. Trdo ter kvalitetno delo je bilo priznano tudi zunaj meja Slovenije; SEEbtm 2016 (SEE business travel & meetings) je nagradil Kempinski Palace Portorož s prvim mestom v kategoriji »Najboljši obmorski hotel za konference ter sestanke (100-200 sob)«.

Skozi celotno poletje je hotel gostil dogodke poimenovane »Gostujoči kuhar«, v sklopu katerih so znani kuharji, tako Slovenski kakor tuji, obiskali restavracijo Sophija ter razvajali brbončice gostov. Kuharji so prevzeli vajeti kuhinje Restavracije Sophija za eno noč, gostom pa so postregli s svojimi specialitetami ter meniji, pripravljenimi posebej za to priložnost. Gostujoči kuharji, ki smo jih gostili to leto, so prejemnik Michelinove nagrade Andrej Kuhar (Vila Herberstein), vzhajajoča zvezda Srbije Filip Ćirić (Restavracija Homa), rock zvezdnik med kuharji David Vračko (Restavracija Mak) ter »baby Michelin« in prvi mož JRE v Sloveniji, Jure Tomić (Restavracija Debeluh). Za leto 2017 lahko izdamo, da bo dogodek »Gostujoči kuhar« še naprej rasel ter napredoval z mednarodno priznanimi kuharji; šušlja se o tujih prejemnikih Michelinovih zvezdic.

Kempinski Palace Portorož je ponosen na svojo ekološko naravnanost ter trajnostno upravljanje hotela. V letu 2016 je bila postavljena polnilna postaja za BMW in Tesla električne avtomobile. Storitev je na voljo hotelskim gostom brezplačno ter predstavlja dodano vrednost storitve.

Skozi celotno leto so se v Kempinski Palace Portorožu zvrstili številni pomembni dogodki, srečanja, aktivnosti, predstavitve ter razstave. Žal je nemogoče, da bi poimenovali prav vse, kljub temu pa cenimo prav vsak dogodek. V spominu bo leto 2016 ostalo kot izjemno uspešno ter pozitivno leto, polno kvalitetnega dela, uspešnih rezultatov ter številnih prejetih nagrad. Najpomembnejše pa je to, da bo leto poznano kot leto, v katerem so zaposleni v svoji storitvi gostu napredovali ter nudili 5-zvezdično luksuzno storitev, prilagojeno specifičnim ter osebnim potrebam gosta.

Kljub temu, da hotel odhaja na zaslužen počitek bodo določene službe hotela ostale odprte. Rezervacijski oddelek, oddelek za Prodajo in Marketing ter oddelek za Skupine in Dogodke bodo tudi tekom zaprtja hotela na razpolago ter v pomoč gostom.

 

Kempinski Palace Portorož

28. 1. 2017

Avtor

Administrator