Družabno, Kultura

Interaktivna predstava »Outopia: Vaja iz participativne demokracije«

V petek, 10. 2. 2017, ob 19:00 te v sklopu festivala skupnostnega gledališča CARAVAN NEXT – Najboljše iz obeh svetov, vabimo v KID Kiblo na interaktivno predstavo Outopia: vaja iz participatorne demokracije. Vstop prost.

Zadnje novice:”V deželi Outopia se je zgodilo nemogoče! Po vstaji nezadovoljnih množic je ljudstvo odstavilo oholo politično elito in oblast prevzelo v svoje roke. Izpolnjen je dolgoletni sen nezadovoljnih državljank in državljanov, ki so se odločili uvesti novo obliko družbeno-politične ureditve. Ta temelji na načelih enakosti, solidarnosti, pravičnosti in participatorne demokracije. V naši deželi je oblast končno spet ljudska, od ljudi, za ljudi!”

Takšen scenarij ponuja Outopia, interaktivna predstava, ki vabi udeležence, da preizkusijo slasti in pasti političnega odločanja. Kdo izmed nas še ni pomislil, da bi sam gotovo bolje vodil državo kot pa t.i. demokratično izvoljeni politiki, ki nam vladajo? Tu je priložnost, da se poizkusite v praksi. Postanite poslanci novega ljudskega parlamenta Outopie in tvorno sooblikujte prihodnost države. Moč je končno v vaših rokah. A pozor, moč prinaša tudi odgovornost. Se vam bo posrečilo premagati vse ovire in popeljati deželo v boljši jutri, v resnično utopijo?

outopia pula

Zasnova in izvedba: Andraž Golc, Nina Vombergar, Jaka Andrej Vojevec

Video: Jaša Jenull

Producentka: Barbara Polajnar

Oblikovalka: Jasmina Ploštajner

Produkcija: Pekarna Magdalenske mreže Maribor

 

 

Pekarna Magdalenske mreže Maribor
Mladinski informacijsko-svetovalni center INFOPEKA

31. 1. 2017

Avtor

Administrator