Avtomobilizem

Ford z naložbo v Argo AI, utrjuje vodilno vlogo na področju avtonomnih vozil

 

2015-ford-fusion-hybrid-1

Družba Ford Motor Company je objavila, da bo v naslednjih petih letih v podjetje s področja umetne inteligence Argo AI vložila milijardo dolarjev. Naložba bo omogočila razvoj virtualnega vozniškega sistema za Fordovo avtonomno vozilo, ki je predvideno za leto 2021 – v prihodnosti pa ga bo možno licenčno zagotavljati tudi drugim proizvajalcem.

Podjetje Argo AI sta ustanovila nekdanja vodilna predstavnika Googla in Uberja, združuje pa najbolj izkušene inženirje, strokovnjake za robotiko in avtonomijo vozil iz Fordovih vrst in drugih podjetij. Ekspertno ekipo za robotiko in umetno inteligenco vodita ustanovitelja podjetja Argo AI Bryan Salesky, izvršni direktor družbe, in Peter Rander, vodja poslovanja. Oba sta študirala na univerzi Carnegie Mellon in delala v laboratoriju za robotiko, pozneje pa sta vodila ekipi za avtonomna vozila pri Googlu (Salesky) in Uberju (Rander).

“Odločilni dejavnik naslednjega desetletja bo avtomatizacija avtomobila, avtonomna vozila pa bodo imela znatno večji vpliv na družbo, kot ga je imel Fordov tekoči trak pred 100 leti,” je povedal Fordov predsednik in izvršni direktor Mark Fields. “Ford prerašča okvir proizvodnje avtomobilov in postaja mobilnostno podjetje, zato verjamemo, da bo naložba v Argo AI našim delničarjem in vsem soudeleženim zagotovila znatno povečanje vrednosti z utrditvijo Fordove vodilne vloge na področju uvedbe avtonomnih vozil v bližnji prihodnosti in ustvarjanjem tehnologije, ki jo bo mogoče licenčno nuditi tudi drugim.”

Več>>

103247b839736cc3f7aa610b5af696d7_1024_0_0

SUMMIT MOTORS LJUBLJANA

16. 2. 2017

Avtor

Administrator