Družabno

HBO3_3 dni odprt za vse

 

Vabimo vas, da 3 dni preživite v najboljši družbi – HBO 3, kanal posvečen najboljšim HBO serijam, bo to soboto, nedeljo in ponedeljek odprt za vse. Ne zamudite najboljše družbe od 18. do 20. februarja.

Prihaja vikend, ko bodo lahko ob priznanih igralskih imenih ter nagrajenih serijah uživali tudi tisti, ki pri svojem operaterju nimajo sklenjene naročnine na HBO pakete.

Vse skupaj čaka tudi posebna poslastica – v ponedeljek, 20.2. ob 21h si bodo gledalci lahko ogledali premiero najnovejše HBO serije „Big Little Lies“ z Reese Witherspoon in Nicole Kidman v glavnih vlogah.

 

V nadaljevanju so naša priporočila za ogled v treh dneh odprtega HBO 3 kanala:

PREMIERA NAJNOVEJŠE HBO SERIJE „MAJHNE LAŽI“ (BIG LITTLE LIES)

Ponedeljek, 20. februar ob 21.00 h

Igrajo: Reese Witherspoon, Nicole Kidman, Shailene Woodley, Laura Dern, Zoe Kravitz, Alexander Skarsgård

male lazi

Temačna črna komedija je posneta po istoimenski knjižni uspešnici in prinaša vrhunske nastope zvezdniške hollywoodske zasedbe. Subverzivna serija se odvija v kalifornijskem Montereyju in pripoved se začne s sumljivim umorom na sestanku za zbiranje sredstev v osnovni šoli. Žrtev in storilec sta neznana, a kaže, da je zločin povzročila tekmovalnost in uničevalni odnosi med tremi izmed mater. Prva je avtoritativna gospodinja Madeline Mackenzie (Reese Witherspoon), ljubosumna na novo ženo svojega bivšega, mlado Bonnie (Zoe Kravitz), umirjeno in poduhovljeno učiteljico joge. Druga je najboljša Madelinina prijateljica Celeste Wright (Nicole Kidman), nekdanja pravnica pri veliki korporaciji v na videz popolnem zakonu z mlajšim možem (Alexander Skarsgård). Tretja je mati samohranilka s temačno preteklostjo Jane Chapman (Shailene Woodley), ki jo Madeline in Celeste vzameta pod svoje okrilje. Med prepletom pogovorov drugih staršev in šolskega osebja v sobi za zaslišanje se razkrivajo govorice o mestnih zavezništvih in rivalstvih, posebej okrog Madeline in njene največje sovražnice, neusmiljene karieristke Renate Klein (Laura Dern); zgodba pa se odvija skozi sedem napetih in sprevrženo duhovitih delov, ki postopno odkrivajo, kako je imela vsaka izmed žensk neko skrivnost, ki je vodila do tragičnih dogodkov tistega usodnega večera.

 

MARATON CELOTNE SEZONE SERIJE „LOČITEV“(DIVORCE)

Sobota, 18. februar od 21.00 h

Igrajo: Sarah Jessica Parker, Thomas Haden Church

Rastava

Komična serija avtorice Sharon Horgan (tudi ustvarjalke z emmyjem nagrajene serije “Katastrofa”) spremlja Frances (Sarah Jessica Parker), ki mora po več kot desetletju zakona ter dveh otrocih nenadoma vnovič ovrednotiti svoje življenje in skrhani odnos z možem Robertom (Thomas Haden Church). Pripoved se začne na zabavi za 50. rojstni dan njune prijateljice Diane, ki jo zaznamuje huda drama, ko se slavljenka in njen soprog Nick močno spreta. Dogodek prepriča Frances, naj pove Robertu, da morata končno narazen. Vendar Frances hitro ugotovi, da sta svež začetek in novo življenje težja, kot je mislila, medtem ko se Robert, ki ga njeno razodetje preseneti, muči z ugotovitvijo, da je njun zakon razpadel. Zelo dolga ločitev se odvije v desetih delih serije, ki v svoji prvi sezoni spremlja Frances in Roberta, medtem ko se soočata z razočaranjem nad koncem njune zveze; ne le s svojimi dilemami, temveč tudi s tistimi njunih otrok in prijateljev. Oster in odkrit humor v napetih situacijah sega od nelagodnih javnih srečanj do grenkih zasebnih terapevtskih seans. Zgodba govori o paru med najtežjimi trenutki njunega življenja, ki drug drugemu namenjata globlja čustva od vseh, ki sta jih bila deležna v zadnjih letih.

 

MARATON 1. SEZONE SERIJE SKUPNOST (Togetherness I)

Sobota, 18. februar od 16.05 h

Igrajo: Mark Duplass, Melanie Lynskey, Steve Zissis, Amanda Peet

Zajednistvo

Komična serija spremlja dva para, ki v Los Angelesu živita pod skupno streho in se spopadata z vprašanji medsebojnih odnosov ter osebnimi težavami vsakogar med njimi. Štiričlansko skupnost sestavljajo Tina Morris (Amanda Peet), ki se preseli k svoji sestri Michelle Pierson (Melanie Lynskey) in njenemu možu Brettu (Mark Duplass), za nameček pa je tukaj še Brettov najboljši prijatelj in igralec Alex (Steve Zissis). Četverica se zapleta v tragikomične pripetljaje, da bi sledili svojim sanjam, a pri tem kljub vsemu ostali dobri prijatelji, svojci in zakonci.

 

MARATON Z EMMYJEM NAGRAJENE MINISERIJE OLIVE KITTERIDGE (Olive Kitteridge)

Nedelja, 19. februar od 11.35 h

Igrajo: Frances McDormand, Richard Jenkins, Bill Murray

Olive Kitteridge

Dobitnica oskarja Frances McDormand in nominiranec za to odličje Richard Jenkins sta soigralca v 4-delni drami programa HBO. Zgodba skozi čas 25 let spremlja grenko-sladko in trpko zabavno dogajanje v navidez spokojnem mestu Nove Anglije, prepredenem s spletkami, zločini in tragedijami, kakor ga vidi srednješolska učiteljica matematike Olive Kitteridge. Njena osupljiva bistroumnost in strogost prikrivata toplo, vendar nemirno srce. Pripoved se dotika njenega odnosa s prijaznim mestnim lekarnarjem Henryjem, njunim sinom Christopherjem, ki prezira vzgojne metode svoje matere, in nekaterimi drugimi prebivalci mestne skupnosti.

 

MARATON 5. SEZONE SERIJE PUNCE (GIRLS V) ter 1. in 2. DEL NOVE, 6. SEZONE

Nedelja, 19. februar od 15.35 h

Ponedeljek, 20. februar ob 22h

Igrajo: Lena Dunham, Allison Williams, Jemima Kirke, Zosia Mamet

girls 6

Z emmyjem in zlatim globusom nagrajena komična serija scenaristke, režiserke in igralke Lene Dunham spremlja skupino deklet iz New Yorka, ki se z duhovitimi vzponi in padci prebija skozi svoja pozna dvajseta leta.

 

MARATON Z EMMYJEM IN ZLATIM GLOBUSOM NAGRAJENE MINISERIJE MILDRED PIERCE (Mildred Pierce)

Ponedeljek, 20. februar od 09.45 h

Igrajo: Kate Winslet, Guy Pearce

 mildred pierce

Najnovejša med mini-serijami programa HBO je “Mildred Pierce”; dramatizacija nepozabnih likov iz klasičnega romana Jamesa M. Caina iz leta 1941 o ponosu in pravicah srednjega razreda. V naslovni vlogi nastopi dobitnica oskarja (za dramo “Bralec”) Kate Winslet, scenarist in režiser pa je slavni filmski ustvarjalec Todd Haynes (nominacija za scenarij “Far from Heaven”). Drama v petih delih prinaša intimni portret neodvisne, nedavno ločene ženske v času Velike depresije, ki si prizadeva ustvariti novo življenje zase in za svojo družino. Zgodba raziskuje njeno neomajno predanost hčeri Vedi (Evan Rachel Wood) in zapletene odnose do moških v njenem življenju; med njimi sta igralec pola Monty Beragon (Guy Pearce) in nekdanji mož Bert Pierce (Brían F. O’Byrne).

Poleg omenjenih serij bodo gledalci lahko uživali tudi v izbranih delih hit serij „PODPREDSEDNICA“ (Veep), PRAVA KRI (True Blood), OSTALI (Leftovers), „VELIKA LJUBEZEN“ (Big Love) in še v mnogih drugih, kot tudi v nepozabnih filmskih hitih izvirne HBO produkcije kot sta „HEMINGWAY IN GELLHORNOVA“, „SPREMEMBA IGRE“ (Game Change) in še mnogo več.. Vidimo se 18., 19. in 20. februarja na HBO 3.

 

HBO Adria d.o.o.

 

16. 2. 2017

Avtor

Administrator