Splošno

Nadzorni svet za novega direktorja imenoval Bernarda Majheniča

 

Novoimenovani nadzorni svet javnega podjetja Marprom je danes na predlog župana Mestne občine Maribor na mesto direktorja Marproma za mandatno dobo štirih let imenoval Bernarda Majheniča. Takšen postopek imenovanja določa 20. člen ustanovnega akta javnega podjetja Marprom; v tem členu je navedeno, da direktorja imenuje ali odpokliče nadzorni svet na predlog župana.

Župan Mestne občine Maribor dr. Andrej Fištravec je svoj predlog za imenovanje utemeljil z dobrimi poslovnimi rezultati, ki jih je Bernard Majhenič dosegel v svojem prvem mandatu. V tem je podjetje Marprom za 47 % povišalo prihodke, za 30 % znižalo povprečno starost voznega parka mestnega potniškega prometa, pridobilo novo lastno servisno delavnico in čez noč uspešno prevzelo upravljanje Mariborskega Pohorja.
Prav tako je Majhenič izpolnjeval vse z zakonom določene pogoje za ponovno imenovanje, zato zadržkov za to ni bilo: »Sledili smo Odloku in predpisani zakonodaji. Prepričan sem, da smo na mesto direktorja javnega podjetja Marprom imenovali odgovorno osebo, ki se je v preteklosti že dokazala z rezultati. Ti glede na razvojne cilje Marproma, ki jih ima Bernard Majhenič, tudi v novem mandatu zagotovo ne bodo izostali,« je povedal župan dr. Andrej Fištravec.

Po mnenju članov nadzornega sveta je Bernard Majhenič v mandatu, ki je trajal od leta 2013, podjetje vodil odgovorno in v skladu s pričakovanji nadzornega organa in lastnika. Marprom je iz leta v leto povečeval promet, razvijal mestni potniški promet v skladu s smernicami mesta Maribor, povečeval število zaposlenih in prevzemal nove dejavnosti – nazadnje mu je bila zaupana 15-letna koncesija za upravljanje krožno-kabinske žičnice in ostalih žičniških naprav na Mariborskem Pohorju. »Zato smo se strinjali s predlogom župana in verjamemo, da bo Marprom tudi v novem mandatu Bernarda Majheniča eno od uspešnejših mariborskih javnih podjetij,« je povedal predsednik nadzornega sveta Franc Slavinec.

Bernard Majhenič podjetje Marprom vodi od 21. februarja 2013, nov mandat, ki mu je zaupan z današnjim dnem, pa bo trajal do februarja 2021. »Zahvaljujem se za izkazano zaupanje tako s strani župana dr. Andreja Fištravca kot tudi novih članov nadzornega sveta. Verjamem, da je to zaupanje posledica kakovostnega dela in dobrih rezultatov vodstvene ekipe Marproma v preteklih letih,« je povedal Bernard Majhenič.
Med ključnimi cilji Marproma v naslednjih štirih letih je izpostavil kontinuirano posodabljanje voznega parka mestnega potniškega prometa, vpeljavo novih linij in posodobitve v skladu z evropskimi smernicami, na področju Mariborskega Pohorja pa razvoj letnega turizma in avtomatizacijo zasneževalnega sistema. Ta je nujna za ohranjanje Pohorja kot atraktivnega nizkoležečega smučišča v tem delu Slovenije.

 

Marprom

20. 2. 2017

Avtor

Administrator