Kultura

Vabilo na Fabulino tiskovno konferenco – 28. 2. ob 11. uri

 

Še pred slavnostno otvoritvijo festivala Literature sveta Fabula z Goncourtovim nagrajencem Mathiasom Énardom vas ob 11. uri prijazno vabimo na tradicionalni brunch v hotel Vander (Krojaška ulica 6), na katerem vam bo programska vodja festivala, Manca G. Renko, v sproščenem vzdušju razkrila vse podrobnosti festivalskega programa. Med drugim boste lahko izvedeli tudi, kateri gost je prijateljeval z Robertom Bolañom, kdo ima poleg bleščeče pisateljske kariere tudi libanonsko restavracijo in kako je biti sin visokega Stalinovega diplomata, ki se znajde v nemilosti režima.

Knjige bosta predstavila tudi Špela Pavlič (urednica pri založbi Beletrina) in Andrej Ilc (urednik pri založbi Mladinska knjiga), nekaj besed o festivalu pa bo povedala tudi Barbara Rogelj (pomočnica direktorice kulturno-umetniškega programa Cankarjevega doma). Fabula je z umetniško vodjo zamenjala tudi celostno podobo, za katero je poskrbel Jernej Stritar (IlovarStritar), ki jo bo na tiskovni konferenci prvič v celoti pokazal.

Na voljo vam bodo recenzijski izvodi knjig osrednjih gostov (Mathias Énard, Igor Marojević, Sofi Oksanen, Bernardo Atxaga, Viktor Jerofejev, Manca G. Renko),  ki so izšle v okviru Fabule, dogovorili pa se bomo lahko tudi za intervjuje. Ker pa se termini že hitro polnijo, vas prosim, da mi, če je le mogoče, na naslov ada.cajnko@zalozba.org čim prej sporočite, kateri gostje bi vas zanimali.

 

Upamo, da se vidimo v torek ob 11. uri – in nato še na Fabulinih dogodkih med 3. 3. in 11. 3. 2017!

 

 

Beletrina

 

 

 

 

22. 2. 2017

Avtor

Administrator