Tehnologija

Visa v Londonu odpira nov inovacijski center in tako širi dostop do Visa platforme za razvijalce v Evropi

 

  • S skoraj 930 kvadratnimi metri največji inovacijski center do sedaj
  • Namenjen partnerjem in strankam z vsega sveta, ki bodo sodelovali na področju razvoja novih metod plačevanja
  • V centru bodo potekale predstavitve v živo z različnih področij, vključno z internetom stvari, virtualno resničnostjo in biometrijo
  • Urad župana Londona pozdravil investicijo v londonsko skupnost finančne tehnologije

 

Ljubljana, 21. februar 2017: Podjetje Visa Inc. (NYSE: V) je danes napovedalo odprtje inovacijskega centra Visa Innovation Center London, ki se nahaja na evropskem sedežu podjetja v Paddington Basinu, v Londonu. Prostor, ki obsega skoraj 930 kvadratnih metrov in je največji v globalni mreži inovacijskih centrov, je namenjen sodelovanju podjetja Visa s finančnimi inštitucijami, trgovci in drugimi partnerji na področju razvoja metod plačevanja naslednje generacije.

Z namenom navdihovanja in vključevanja, tako samih obiskovalcev kot tudi zaposlenih, bodo v centru v živo potekale praktične predstavitve z različnih področij, vključno z aplikacijami s področja interneta stvari v povezanih avtomobilskih ter domačih okoljih, kot je na primer plačilo avtomobilskega zavarovanja ali naročilo izdelkov iz trgovine prek hladilnika. Obiskovalci bodo lahko izkusili tudi vpogled v prihodnost nakupovanja, na primer s pomočjo virtualne resničnosti bodo lahko izbrali sedež na dirki Formula E in z biometrijsko avtentifikacijo plačali vstopnico.

Visa je danes napovedala tudi, da bodo od sedaj naprej lahko vsa podjetja v Evropi, ki delujejo na področju finančne tehnologije, dostopala do Visa platforme za razvijalce, kar jim bo olajšalo ustvarjanje novih in varnih metod plačevanja. Razvijalci v trgovskih sistemih, finančnih inštitucijah, tehnoloških podjetjih in start-upih bodo sedaj lahko dostopali do Visa aplikacijskih programskih vmesnikov, kompletov za razvijalce programske opreme in dokumentacije, kar jim bo omogočilo ustvariti naslednjo generacijo aplikacij za plačevanje in poslovanje.

Rajesh Agrawal, podžupan mesta London za področje poslovanja, je povedal:

»London je vodilno mesto na področju finančne tehnologije, saj smo sposobni združiti našo tradicionalno moč na področju finančnih storitev z rastočimi talenti za tehnologijo ter inovativnim in podjetniškim duhom. Ker sem tudi sam uspešen podjetnik na področju finančne tehnologije, razumem, da podjetja včasih potrebujejo malo pomoči, da dobro idejo spremenijo v nekaj res transfromativnega. Zato sem še posebej vesel, da je podjetje Visa odprlo nov inovacijski center v Londonu – s tem se bo okrepil razvoj tehnologije in sam ugled finančne panoge, hkrati pa bomo dokazali, da je London odprt za nove ideje.«

 

Visa inovacijski center London

Nov center v Londonu je eden izmed številnih inovacijskih centrov in studiov v globalni mreži, ki se nahajajo v tehnoloških središčih; vključno z Berlinom, Dubajem, Miamijem, San Franciscom, Singapurjem in Tel Avivom.

»Naš pristop k inovacijskim centrom je edinstven, saj temelji na sodelovanju s strankami in reševanju težav realnega sveta – z digitalnimi rešitvami izboljšujemo uporabniško izkušnjo in odpravljamo poslovne težave,« je dejal Jim McCarthy, izvršni podpredsednik za inovacije in strateška partnerstva. »Drugi centri po svetu so zelo uspešni pri tem, zato smo še posebej veseli odprtja inovacijskega centra tudi v Evropi.«

Medtem ko se finančna panoga premika od plastike do digitalnega in se tradicionalnim deležnikom v plačilih pridružujejo novi, je misija podjetja Visa zagotoviti, da vse naprave, ki se lahko povežejo na splet, postanejo varne za plačevanje in poslovanje. Globalna mreža Visa inovacijskih centrov je pomemben del uresničevanja te misije – inovacijski centri s spodbujanjem inovacij in ustvarjanjem okolja, omogočajo vključevanje, izkušnje in sodelovanje s številnimi partnerji:

  • Vključevanje: Okolje centra strankam in partnerjem nudi vse, kar potrebujejo za delo na novih digitalnih rešitvah, sam prostor pa je oblikovan tako, da omogoča dinamično interakcijo, eksperimentiranje in hitro izdelavo prototipov.
  • Izkušnje: Visa zagovarja razvoj, ki je osredotočen na potrošnika – tako se končni izdelek osredotoča na zagotavljanje resnične koristi za končnega porabnika.
  • Sodelovanje: Stranke in partnerji lahko s strokovnjaki podjetja Visa sodelujejo v novem prostoru, ki ima dostop do vseh tehnoloških zmogljivosti in storitev Visa prek aplikacijskih programskih vmesnikov in kompletov za razvijalce programske opreme.

 

Grayling

22. 2. 2017

Avtor

Administrator