Kultura

Vabilo: predavanje prof. dr. Janeza Kresala ob izidu monografije o Edu Mihevcu – 1. 3. ob 10.00, Plečnikova predavalnica FA

Sreda, 1. 3.

10.00, Fabianijeva predavalnica na Fakulteti za arhitekturo, Ljubljana

 

VABILO

na predavanje prof. dr. Janeza Kresala 

ob izidu monografije:

Edo Mihevc 

Izbrana dela

Edo Mihevc je bil Plečnikov študent, predavatelj in izjemen vsestranski ustvarjalec, ki je pustil neizbrisen pečat na poljih urbanizma, arhitekture, notranje arhitekture, oblikovanja predmetov, pa tudi regionalnega načrtovanja. Bil je karizmatična osebnost ljubljanske šole za arhitekturo in zaslužen za njen razvoj. Mihevčev opus je zelo obsežen, pečat je pustil zlasti v Ljubljani in na Primorskem, bistven pa je tudi njegov prispevek k ohranjanju kulturne identitete zamejskih Slovencev v Italiji.

Avtor monografije, arhitekt in profesor Janez Kresal, sam Mihevčev študent in kasneje sodelavec v seminarju na Fakulteti za arhitekturo v Ljubljani, je v monografiji zbral izjemno obsežen material. Ob pomoči zbranega materiala bo Mihevčev opus v vsej njegovi mnogoterosti predstavil na predavanju 1. marca, ki bo obenem premierna predstavitev monografije.

Vabljeni!

Monografija bo na dogodku na voljo po znižani ceni 48€ (redna cena 59€).

 

  1. marca ob 19.00 bo v Muzeju za arhitekturo in oblikovanje (Pot na Fužine 2, Ljubljana) pogovor, v katerem bosta sodelovala dr. Janez Kresal in direktor MAO Matevž Čelik. Vabljeni!

24. 2. 2017

Avtor

Administrator