Kultura

Jutri ob 11. uri v hotelu Vander: Brunch pred Fabulo

Spoštovane novinarke,

Cenjeni novinarji,

 

Še pred slavnostno otvoritvijo festivala Literature sveta Fabula z Goncourtovim nagrajencem Mathiasom Énardom vas v torek, 28. februarja, ob 11. uri prijazno vabimo na tradicionalni brunch v hotel Vander (Krojaška ulica 6), na katerem vam bo programska vodja festivala, Manca G. Renko, v sproščenem vzdušju razkrila vse podrobnosti festivalskega programa. Med drugim boste lahko izvedeli tudi, kateri gost je prijateljeval z Robertom Bolañom, kdo ima poleg bleščeče pisateljske kariere tudi libanonsko restavracijo in kako je biti sin visokega Stalinovega diplomata, ki se znajde v nemilosti režima.

 

Knjige bosta predstavila tudi Špela Pavlič (urednica pri založbi Beletrina) in Andrej Ilc (urednik pri založbi Mladinska knjiga), nekaj besed o festivalu pa bo povedala tudi Barbara Rogelj (pomočnica direktorice kulturno-umetniškega programa Cankarjevega doma). Fabula je z umetniško vodjo zamenjala tudi celostno podobo, za katero je poskrbel Jernej Stritar (IlovarStritar), ki jo bo na tiskovni konferenci prvič v celoti pokazal.

 

Na voljo vam bodo recenzijski izvodi knjig osrednjih gostov (Mathias Énard, Igor Marojević, Sofi Oksanen, Bernardo Atxaga, Viktor Jerofejev, Manca G. Renko).

 

Če se bruncha ne morete udeležiti, mi na naslov ada.cajnko@zalozba.org pošljite sporočilo in vas bodo recenzijski izvodi knjig čakali v Beletrinini knjigarni na Novem trgu 2.

 

Hvala, ker ste Fabulo spremljali v preteklih letih – in ker ji boste pozornost namenili tudi letos. Brez vas bi dosegla bistveno manj ljudi.

 

Upamo, da se vidimo v torek ob 11. uri – in nato še na Fabulinih dogodkih med 3. 3. in 11. 3. 2017!

27. 2. 2017

Avtor

Administrator