Tehnologija

Samsung predstavil serijo premium procesorjev Exynos 9, zgrajenih na najnovejši 10nm FinFET procesni tehnologiji

 

Ljubljana– 27. februar 2017 – Samsung Electronics, globalni vodja v napredni polprevodniški tehnologiji, je danes predstavil svoj najnovejši premium aplikacijski procesor (AP), Exynos 9 serije 8895.

 

To je prvi procesorski čip podjetja Samsung, ki izkorišča prednosti najnaprednejše in vodilne 10-nanometerske (nm) FinFET procesne tehnologije z izboljšano 3D tranzistorsko strukturo, ki v primerjavi s 14 nm tehnologijo omogoča do 27 % večjo zmogljivost in do 40 % manj porabe energije.

 

Novi Exynos 9 serije 8895 je prvi procesor te vrste z vključenim gigabitnim LTE modemom, ki podpira agregacijo petih vhodov (5CA). Zagotavlja hiter in stabilen pretok podatkov z do 1 Gbps (Cat. 16) pri navzdolnji povezavi s 5CA in 150 Mbps (Cat. 13) pri navzgornji povezavi z 2CA.

 

Exynos 8895 je osem-jedrni procesor, ki poleg štirih Cortex®-A53 jeder vključuje štiri po meri izdelana CPE jedra druge generacije podjetja Samsung, ki omogočajo izboljšano zmogljivost in energijsko učinkovitost. Z uporabo koherentne medmrežne tehnologije podjetja Samsung (SCI) zadnji procesor vključuje heterogeno arhitekturo sistema, ki omogoča hitrejše delovanje za širok nabor aplikacij, kot so umetna inteligenca in poglobljeno učenje.

 

Exynos 8895 s svojim zmogljivim grafičnim procesorjem in multi-format kodekom (MFC) nudi tudi neprekosljivo multimedijsko izkušnjo. Z napredno 3D grafično zmogljivostjo z najnovejšim ARM® Mali™-G71 grafičnim procesorjem pa zmanjšuje zakasnitev pri 4K UHD VR in igranju iger.

 

Poleg tega s svojim naprednim multi-format kodekom (MFC) procesor podpira snemanje in predvajanje na najvišji resoluciji 4K UHD pri 120fps. Tehnologija za procesiranje videov omogoča izjemno izkušnjo z izboljšano kakovostjo slike, na primer za VR aplikacije Exynos 8895 nudi realistično in poglobljeno video izkušnjo pri resoluciji 4K.

 

Exynos 8895 ima ločeno procesno enoto za izboljšane varnostne rešitve, ki so potrebne za mobilna plačila, prepoznavanje šarenice ali prstnih odtisov, in vgrajen video grafični procesor (VPU), ki lahko prepozna in analizira predmete ali premikanje, kar omogoča boljše video sledenje, panoramsko obdelavo slik in tehnologijo strojnega vida.

 

“Poleg tega, da je zgrajen na najnaprednejši 10nm procesni tehnologiji, novi Exynos 9 serije 8895 vključuje najnaprednejše tehnologije podjetja Samsung, vključno z drugo generacijo po meri izdelanih centralnih procesnih enot, gigabitnim LTE modemom in drugimi,” je povedal Ben Hur, podpredsednik Sistem LSI marketinga pri Samsung Electronics. “Z vodilno tehnologijo kot je VPU, bo Exynos 9 spodbudil inovativnost pametnih telefonov naslednje generacije, VR očal in infotaiment sistemov v avtomobilih.”

 

Exynos 9 serija 8895 je trenutno v serijski proizvodnji.

 

Za več informacij o procesorjih Samsung Exynos obiščite www.samsung.com/exynos

 

# # #

 

O družbi Samsung Electronics Co., Ltd.

Samsung Electronics Co. navdihuje svet in oblikuje prihodnost s svojimi prodornimi zamislimi in tehnologijami. S stalnim inoviranjem in razvojem spreminjamo svetove televizorjev, pametnih telefonov, tabličnih računalnikov, tiskalnikov, fotoaparatov, digitalnih naprav, bele tehnike, medicinskih naprav, omrežnih sistemov in polprevodnikov. Za več informacij obiščite Samsungovo medijsko središče na http://news.samsung.com.

 

Kontakt za medije:

Samsung Electronics Austria GmbH (SEAD Business Unit), Ljubljana Branch Office, Letališka cesta 29a,

1000 Ljubljana, Slovenija, Marketing Manager SI & Corporate Marketing, Tomaž Semič, t.semic@samsung.com

ali Iris Horvat, +386 (0)40 16 88 51, iris.horvat@grayling.com

 

27. 2. 2017

Avtor

Administrator