Finance

Visa v Evropi predstavila prvi program “Everywhere Initiative”

Tekmovanje v živo, ki bo potekalo na letošnjem MWC, bo izzvalo pet zagonskih podjetij, da za izvajanje plačil začnejo uporabljati internet stvari

Barcelona, Španija – 27. februar 2017 – Visa je predstavila inovativen program, oblikovan z namenom spodbujanja razvoja “naslednje velike stvari” v Evropi – program “Everywhere Initiative”. Sodelujoči v premierno predstavljenem Visa programu “Everywhere Initiative” v Evropi bodo imeli priložnost potegovati se za nagrado, v višini do 50.000 evrov, za podporo pri razvoju programov z Visa, sodelovanju s partnerji in dostopu do strokovnjakov družbe Visa.  Poleg tega pa bo Visa v letu 2017 novi evropski program predstavila tudi v Severni in Latinski Ameriki ter Aziji.

“V izjemno dinamični industriji, nam Visa program “Everywhere Initiative” omogoča raziskovanje idej, ki odgovarjajo na izzive gospodarstva, vplivajo na produktno pozicioniranje, zagotavljajo podporo uporabnikom in oblikujejo kulturo inovacij,” je dejal Shiv Singh, starejši podpredsednik oddelka za inovacije in strateška partnerstva, Visa Inc. “Vsakokrat, ko program predstavimo v novi regiji, si želimo pridobiti nadarjene podjetnike z odličnimi idejami na področju plačevanja in upamo, da bo tovrstni izplen viden tudi na evropskem trgu že v prihajajočih mesecih.”

Visa bo v začetku marca 2017 povabila ustrezne sodelujoče iz Evrope, da prijavijo svoje poslovne rešitve, ki ustrezajo naslednjim kriterijem:

  • Izziv lokalne skupnosti: Kako digitalna tehnologija plačevanja oblikuje produkte, ki povežejo posameznike in obogatijo lokalno skupnost?
  • Izziv regionalnih medmestij: Kako mobilne tehnologije in povezane naprave preoblikujejo izkušnje medmestnih potovanj?
  • Izziv mednarodnih potovanj: Kako novi produkti in storitve, razvite na tehnologiji Visa API, zagotovijo izkušnjo brezskrbnega mednarodnega potovanja?

Več o tekmovanju si lahko preberete tukaj.

Tekmovanje v živo na MWC

Visa je na MWC prvič predstavila evropski program “Everywhere Initiative”, tekmovanje v živo, na katerem sodeluje pet tehnoloških podjetij, ki se potegujejo za nagrado v višini 25.000 evrov. Ta podjetja so:

  • Biowatch: Podjetje s sedežem v Švici, ki zagotavlja brezstično plačevanje in avtentikacijo, aktivirano preko Bluetooth ure.
  • Maintool: Podjetje s sedežem v Franciji, ki razvija pametne pasove, ki ob pritrditvi na uro, spremljajo vitalne znake človeka.
  • Evopark: Podjetje s sedežem v Nemčiji uporabnikom pomaga v najkrajšem možnem času poiskati prosto parkirno v garažni hiši.
  • Wia: Zagotavlja platformo za IoT rešitve, zasnovano na oblačni tehnologiji. Podjetje Wia ima sedež na Irskem.
  • Kwik: Zagotavlja brezžično povezani gump, ki uporabnikom omogoča takojšen nakup izdelkov ter storitev pri trgovcih in drugih ponudnikih. Podjetje Kwik ima sedež v Izraelu.

Člani žirije so Alejandro Agag, CEO podjetja Formula E Operations; Jean-Claude Deturche, starejši podpredsednik pri podjetju Gemalto; Mark Antipof, vodja oddelka povezovanja s strankami pri Visa ter Shiv Singh, starejši podpredsednik oddelka za inovacije in strateška partnerstva pri Visa.

O programu Visa »Everywhere Initiative«

Visa “Everywhere Initiative” je inovativen program, oblikovan z namenom spodbujanja razvoja “naslednje velike stvari” na področju plačevanja. S programom, ki je bil prvič predstavljen leta 2015 v ZDA, je skoraj 1000 zagonskih podjetij uspelo zbrati 1,7 milijarde ameriških dolarjev, med njimi je 60 finalistov in 14 zmagovalcev.

###

 

O Visa Inc.

Visa Inc. (na newyorški borzi: V) je globalno podjetje za plačilno tehnologijo, ki združuje potrošnike, podjetja, finančne institucije in vlade v več kot 200 državah in območjih ter zagotavlja hitra, varna in zanesljiva elektronska plačila. Deluje v eni izmed najbolj naprednih omrežij za procesiranje na svetu – VisaNet – ki omogoča več kot 65.000 transakcijskih sporočil na sekundo ter nudi zaščito proti goljufijam za potrošnike in zagotavlja plačilo trgovcem. Visa ni banka in ne izdaja kartic, ne zagotavlja kreditov in ne določa cen in pristojbin za potrošnike. Inovacije Vise omogočajo strankam finančnih institucij večjo izbiro: takojšnje plačilo z debetnimi karticami, predplačniško plačilo vnaprej ali odloženo plačilo s pomočjo kreditnih izdelkov. Za več informacij obiščite https://usa.visa.com/ and @VisaNews.

 

 

Dodatne informacije:

Sarah Hamblen

shamblen@visa.com

 

Grayling d.o.o.

Iris Horvat

+386 (0)40 16 88 51

iris.horvat@grayling.com

27. 2. 2017

Avtor

Administrator