Splošno

Dunajski živalski vrt: dvojčka pande prvič v zunanji ogradi

 

Včeraj sta dvojčka pande preživela precej razburljiv dan – z mamo sta se namreč prvič odpravila v zunanji del ograde in z vragolijami navduševala obiskovalce.

 

Fu Feng in Fu Ban sta z materjo Yang Yang včeraj radovedno in pogumno raziskovala zunanjo ogrado in plezala po drevju.

 

„Dvojčka sta sedaj stara že skoraj sedem mesecev in sta v notranji ogradi dokazala, da sta pri plezanju že precej spretna. Zdaj, ko je vreme primerno, ju spustimo tudi v zunanjo ogrado,« je povedala direktorica živalskega vrta Schönbrunn Dagmar Schratter.

 

Dvojčka sta brez strahu začela z raziskovanjem zunanjega dela svojega domovanja. Mama Yang Yang je ob prežvekovanju bambusa budno pazila na svoja malčka, ki sta splezala tudi na najvišje veje. Iz varnostnih razlogov so skrbniki iz bazena celo spustili vodo. Po treh urah potepanja je bil čas za počitek.

 

Mladička sta se skotila 7. avgusta lani. Ker ju je njuna mama tako dobro skrivala v svojem kožuhu so skrbniki sprva mislili, da je živalski vrt bogatejši le za enega stanovalca. Dunajskemu živalskemu vrtu je zaenkrat edinemu v Evropi po naravni poti uspelo uspešno pariti velike pande.

 

—konec—

 

Video: https://www.youtube.com/watch?v=4OggTSf8x8I

Foto: © Tiergarten Schönbrunn/Norbert Potensky

 

Video lahko prenesete na povezavi:

http://transfer.zoovienna.at/~presse/Pandazwillinge14.zip

Dodatne fotografije:

http://pandamedia.zoovienna.at/gallery3

Uporabniško ime: presse

Geslo: presse

 

 

Ana Mravlje

Predstavnica za medije

 

 

28. 2. 2017

Avtor

Administrator