Tehnologija

Samsung z AKG tehnologijo izboljšuje multimedijsko izkušnjo z Galaxy napravami

Barcelona/Ljubljana – 28. februar 2017 Samsung Electronics in HARMAN International Industries, vodilno podjetje na področju povezanih tehnologij na področju avtomobilizma, potrošniških dobrin in poslovnega sveta, sta predstavila novo raven zvočne izkušnje z napravami Samsung Galaxy z integracijo že nagrajenega AKG avdia podjetja HARMAN. Sodelovanje med podjetjema na področju tehnologije se je začelo leta 2016, še preden so vse sodelujoče strani sklenile dogovor o združitvi.

 

Sodelovanje med podjetjema se že odraža pri novem tabličnem računalniku Samsung Galaxy Tab S3, ki je opremljen z AKG quad-stereo zvočniki, proizvajalca HARMAN. Galaxy Tab S3 s premium 4K predvajanjem videov in izjemnim Super AMOLED zaslonom omogoča pravo kino izkušnjo, s S Pen pa poveča učinkovitost uporabnikov. AKG zvočniki nudijo čisti zvok brez motenj ali šumov in tako navdihujejo poslušalce z izjemno akustično izkušnjo. Zvočniki se tudi samodejno prilagodijo glede na položaj naprave in tako zagotavljajo najvišjo kakovost zvoka.

 

Samsung in AKG bosta razširila svoje sodelovanje z vključitvijo AKG tehnologije v Samsung Galaxy pametne telefone, kar bo uporabnikom omogočilo vrhunsko slušno izkušnjo. Uporabniki Galaxy pametnih telefonov bodo kmalu lahko uživali v čistem, naravnem zvoku z AKG slušalkami, ki bodo del opreme telefona.

 

AKG je ustanovil inženir in fizik z idejo po oblikovanju čistega studijskega zvoka, ki bi spodbudil ustvarjalno izražanje. Najbolj priznani glasbeniki, producenti in DJ-ji že več kot 70 let tako v studiih kot tudi na odrih uporabljajo AKG mikrofone in slušalke. Med drugim je v povezavi z AKG zvočno tehnologijo zavarovanih več kot 1000 patentov in 300 izumov na področju elektroakustike.

 

“AKG že več kot 70 let profesionalnim glasbenikom zagotavlja z grammyem nagrajen referenčni zvok.  Vključitev AKG tehnologije v Samsung mobilne naprave bo uporabnikom omogočila popolnoma drugačno, vrhunsko slušno izkušnjo,” je dejal Michael Mauser, predsednik oddelka za avdio vsebine na področju življenjskega stila pri podjetju HARMAN. “Zelo smo navdušeni, da smo lahko del prestižnega portfelja Samsung Galaxy naprav in da bomo lahko vsem uporabnikom Samsung Galaxy po svetu ponudili našo premium zvočno tehnologijo.”

 

Younghee Lee, izvršna podpredsednica sektorja mobilnih komunikacij pri družbi Samsung Electronics, je povedala: “HARMAN in blagovna znamka AKG sta samoumevni izbiri za izboljšanje kakovosti zvoka – tako bomo lahko z novimi napravami uporabnikom ponudili res premium izkušnjo. Za najboljšo možno izkušnjo smo želeli izboljšati zvočno tehnologijo – to smo dosegli s sodelovanjem, ki bo uporabnikom vseh naprav iz portfelja Galaxy zagotovilo izboljšano slušno izkušnjo.”

 

O družbi Samsung Electronics Co., Ltd.

Samsung Electronics Co. navdihuje svet in oblikuje prihodnost s svojimi prodornimi zamislimi in tehnologijami. S stalnim inoviranjem in razvojem spreminjamo svetove televizorjev, pametnih telefonov, tabličnih računalnikov, tiskalnikov, fotoaparatov, digitalnih naprav, bele tehnike, medicinskih naprav, omrežnih sistemov in polprevodnikov. Za več informacij obiščite Samsungovo medijsko središče na http://news.samsung.com.

 

O podjetju HARMAN

HARMAN (www.HARMAN.com) je vodilno podjetje na področju povezanih produktov in rešitev za avtomobilsko industrijo ter potrošniško in poslovno področje, vključno s povezanimi avtomobilskimi sistemi, avdio-vizualnimi produkti, rešitvami za avtomatizacijo poslovnih procesov in povezanih storitev. Z vodilnimi blagovnimi znamkami AKG®, HARMAN Kardon®, Infinity®, JBL®, Lexicon®, Mark Levinson® and Revel® je HARMAN cenjen s strani avdiofilov in glasbenikov s celega sveta. Več kot 25 milijonov avtomobilov na cestah je opremljenih s HARMAN avdio in povezanimi avtomobilskimi sistemi. Programska oprema podjetja poganja milijarde mobilnih narav in sistemov, ki so povezani, integrirani in zavarovani na vseh platformah, od domačih in službenih do avtomobilskih in mobilnih. Pri podjetju HARMAN je zaposlenih približno 30.000 ljudi iz Amerike, Evrope in Azije, letni prihodki od prodaje za leto 2016 pa so obsegali 7,2 milijard dolarjev. Delnice podjetja so na voljo na newyorški borzi pod simbolom NYSE:HAR.

 

Več o AKG si preberite na: http://www.akg.com/

28. 2. 2017

Avtor

Administrator