Tehnologija

Novi Philips ukrivljeni LCD monitor z izjemno širokim barvnim razponom za realistično izkušnjo gledanja

  • Philips monitor z najširšim barvnim razponom doslej – 130% sRGB, 104% NTSC
  • Eleganten 1800R ukrivljeni zaslon z Adaptive Sync tehnologijo
  • Enostavna povezljivost in odličen zvok

Ljubljana, 28. Februar 2017 – MMD, vodilno tehnološko podjetje in licenčni partner monitorjev blagovne znamke Philips, predstavlja nov 27-palčni ukrivljeni monitor, ki prinaša izjemno vizualno izkušnjo in je prava izbira za uporabnike, kateri iščejo monitor, ki je ravno prav velik za njihov dom. Da naredi izkušnjo gledanja še bolj realistično, je najnovejši monitor iz linije ukrivljenih zaslonov opremljen s širokim barvnim spektrom Ultra Wide-Color tehnologije za natančno reprodukcijo barv.

Majhen radij, izjemna poglobljenost

Z izjemno majhnim radijem ukrivljenosti 1800 mm, monitor 278E8QJAB zagotavlja visoko realistično izkušnjo, saj povečuje občutek globine in zmanjša popačenje slike. V kombinaciji s tehnologijo Adaptive Sync zagotavlja izjemno gladko izkušnjo gledanja brez trzanja in trganje slike ali zamegljenosti gibanja.

“Z najnovejšim 27-palčnim monitorjem dodajamo k naši liniji ukrivljenih zaslonov model, ki bo na voljo širšemu krogu uporabnikov. Toda to je šele začetek, saj bomo v letošnjem letu celovito dopolnili linijo ukrivljenih zaslonov. To poudarja predanost podjetja MMD k inovativnim tehnologijam, ki naredijo delo in zabavo enostavnejše ter bolj prijetno za uporabnike,” je povedal Artem Khomenko, produktni vodja monitorjev Philips za Evropo pri MMD.

Širši barvni spekter

Z izboljšano Full-HD ločljivostjo in najnovejšo Ultra Wide Color tehnologijo, monitor 278E8QJAB ponuja enega izmed najširših barvnih razponov na trgu za briljantno vizualnost: Ultra Wide-Color podpira širši razpon – 130% sRGB (104% NTSC) razpon, z razliko od tipičnih 99% sRGB (72% NTSC). Ta tehnologija doseže svoj učinek z izboljšavami strojne opreme, za razliko od finega uravnavanja barvne nastavitve s pomočjo programske opreme.

To je uporabno za različna opravila: Z natančno reprodukcijo Ultra Wide-Color tehnologije, lahko spletni nakupovalci na primer vidijo prave barve pri nakupu izdelkov, bodisi da gre za avtomobil, novo kuhinjo ali oblačila. Pri video posnetkih, Ultra Wide-Color zagotavlja, da tisto kar posnamete tudi vidite. Video ustvarjalci in fotografi se lahko zanesejo na natančno reprodukcijo barv, filmski ustvarjalci pa bodo videli natančno tisto, kar si je zamislil režiser.

Poleg izjemne barvne zmogljivosti in vitkih zaobljenih linij, se novi monitor lahko pohvali z napredno VA LED (Advance Multi-Domain Vertical Alignment) tehnologijo, ki zagotavlja izjemno-visoko statično kontrastno razmerje za še bolj živopisne in jasne slike. Ta še dodatno dopolnjuje zmogljivosti zaslona za fotografije, filme in grafične aplikacije.

Značilnosti, narejene za uporabnike

Novi 27-palčni monitor je opremeljen s kopico funkcij, zasnovanih tako, da naredijo gledanje za pravi užitek. Flicker-Free tehnologija samodejno uravnava svetlost za mirnejše slike, Philips SmartImage Lite pa analizira vsebino zaslona in dinamično izboljša kontrast, nasičenost barv in ostrino slike za najkakovostnejši prikaz, ki temelji na scenariju, ki ga izberejo uporabniki. Za visoke hitrosti prenosa podatkov je monitor opremljen z vhodoma DisplayPort in HDMI. Integrirani visoko kakovostni stereo zvočniki pa dopolnjujeno odlično sliko s popolnim zvokom.

 

Novi monitor Philips 278E8QJAB E-Line bo na voljo od marca 2017 dalje po priporočeni prodajni ceni 279 €.

 

 

Tehnične značilnosti:

Model Philips 278E8QJAB
Vrsta zaslona LCD VA LCD
Vrsta osvetlitve W-LED
Velikost matrike 27 inch / 68.6 cm
Razmerje stranic 16:9
Optimalna ločljivost 1920 x 1080 @ 60Hz
Vidni kot 178° (H) / 178° (V), @ C/R > 10
Svetilnost 250 cd/m²
Število prikazanih barv 1.7 milijarde
Barvni razpon NTSC 104% (CIE 1976)
sRGB 130% (CIE 1931)
Izboljšava slike SmartImage Lite
Praktične lastnosti ·         Vgrajeni zvočniki: 3 W x 2

·         Ključavnica Kensington

·         Plug and Play združljivost: DDC/CI, Mac OS X, sRGB, Windows 10 / 8.1 / 8 / 7

Povezljivost ·         Signalni vhod: VGA (analogno), DisplayPort, HDMI (digitalno, HDCP)

·         Sinhronizacijski vhod: Ločena sinhronizacija, Sinhronizacija zelene

·         Avdio (vhod/izhod): Vhod za zvok, Izhod za slušalke

Podstavek ·         Nagib: -5/20 stopinj
Skrb za okolje ·         Varovanje okolja in energija: RoHS ne vsebuje svinca ali živega srebra

·         Embalažo je moč reciklirati: 100 %

Skladnost in standardi Skladnost s predpisi in standardi: CE Mark, FCC Class B, CUEAC, TUV/ISO9241-307, VCCI, RCM, BSMI, cETLus, CEL, WEEE, CECP, TUV Ergo, TUV/GS
Ohišje ·         Barva: črna

·         Zaključni sloj: blesteč

 

 

O podjetju MMD

Družba MMD (Multimedia Displays) je v celoti v lasti podjetja TPV, oblikovanega leta 2009 na podlagi licenčnega dogovora s Philipsom. MMD eksluzivno skrbi za proizvodnjo in prodajo monitorjev blagovne znamke Philips po vsem svetu. Združevanje moči blagovne znamke Philips in TPV-jevih izkušenj z izdelavo in oblikovanjem monitorjev postreže z zelo inovativnimi izdelki. MMD deluje mednarodno preko evropskega sedeža v Amsterdamu in lokalne pisarne v Pragi, ki skrbi za vzhodnoevropska tržišča. Preko svoje mreže lokalnih prodajnih zastopnikov MMD sodeluje z vsemi večjimi evropskimi distributerji in prodajalci IT-opreme. Oblikovalski in razvojni center podjetja se nahajata na Tajvanu. Za več informacij obiščite spletno stran www.mmd-p.com.

 

Za dodatne informacije se obrnite na:

Digital Design d.o.o.

Hrastovec 22

1236 Trzin

Dušan Pristavec

M: +386 31 429010

E: dusan.pristavec@digitaldesign.si

 

 

 

 

1. 3. 2017

Avtor

Administrator