Splošno, Šport

Brezplačne aktivnosti in akcijske cene vozovnic ter vstopnic

Maribor, 3. marec 2017 – Ena od novosti v letošnji zimski sezoni na Pohorju je tudi Zimski športni vikend Maribora, ki ga bomo prvič izvedli 11. in 12. marca. Nova športna prireditev, pripravljena po receptu tradicionalnega poletnega Športnega vikenda Maribora, bo ponudila zimske športne aktivnosti za različne okuse in starosti. Udeležencem bodo na voljo brezplačno oziroma po ugodnejših cenah.

 
Zimski športni vikend Maribora 2017, ki ga organizira Martura d.o.o. s partnerji, se bo odvijal na Mariborskem Pohorju, Arehu in tudi v Ledni dvorani v Mariboru. Pester program vključuje različne športne dejavnosti na Pohorju, kot so veleslalomska tekma za Pokal škrata Bolfenka, poučevanje smučanja za otroke, pohod s krpljami, panoramska vožnja z motornimi sanmi, nočni spusti s pležuhi in tečaj teka na smučeh.

 
Poleg tega bo na Arehu potekalo paralelno kolesarsko tekmovanje, na katerem se bodo udeleženci s kolesi Fat Bike spustili po smučarski progi. Mariborska Ledna dvorana pa bo prizorišče rekreativnega drsanja, tekmovanja v hitrostnem drsanju, kegljanja na ledu in hokeja na ledu za otroke.

 
Vozovnice za krožno kabinsko žičnico Pohorsko vzpenjačo bodo 11. in 12. marca stale samo 1 evro/osebo, dnevne smučarske vozovnice pa bodo naprodaj po 50 odstotkov nižjih cenah. Za polovico bo znižana tudi cena vstopnic za drsanje v Ledni dvorani.

 
V času 1. Zimskega športnega vikenda Maribora bodo potekali tudi različni spremljevalni dogodki; med drugim zabava Après Ski na terasi Gondola Fun bara in koncert dua Akustični orgazem, razglasitve zmagovalcev tekmovanj in nagradno žrebanje, v katerem bodo sodelovali vsi, ki bodo izpolnili nagradne kupončke. Med bogatimi nagradami so sezonska smučarska vozovnica, sezonska vstopnica za Ledno dvorano in par smuči. Vse informacije, povezane s potekom prireditve, bodo na razpolago na info točki na spodnji postaji gondole.

 
Pri organizaciji 1. Zimskega športnega vikenda so se Marturi in njenemu matičnemu podjetju Marpromu, ki upravlja žičnice in smučišča na Pohorju, pridružili tudi Urad za šport Mestne občine Maribor, Športna zveza Maribor, Javni zavod Športni objekti Maribor, Enjoyment Pohorje, Smučarska šola Pohorje, Smat Pohorje, Športno društvo NLP – Naše lepo Pohorje, Hokejsko drsalni klub Maribor, Društvo kegljanja na ledu Ledenko Maribor. Izvedbo pa so omogočili tudi različni sponzorji.

 

»Eden od naših glavnih ciljev je, da možnosti rekreacije, ki jih ponuja Pohorje, približamo čim več ljudem, zato smo tudi pripravili Zimski športni vikend Maribora. Drugi vikend v marcu tako na smučiščih pričakujemo številne obiskovalce in jim želimo prijetno rekreacijo ter druženje na Pohorju, pa tudi na drugih prizoriščih naše nove prireditve,« je povedal direktor agencije Martura Dominik Dukarić.

 

Miha Rubin

Sodelavec v službi za stike z javnostmi

Javno podjetje Marprom d.o.o.

Mlinska ulica 1, 2000 Maribor

 

T.: +386 (0)5 918 04 81

M.: + 386 (0)41 775 866

W: www.marprom.si

W: www.visitpohorje.si

3. 3. 2017

Avtor

Administrator