Splošno

Veleposlanica Madžarske obiskala Velenje

 

Velenje, 8. marec 2017 – Danes dopoldne je župan Mestne občine Velenje Bojan Kontič sprejel veleposlanico Madžarske v Republiki Sloveniji njeno ekscelenco Edit Szilágyiné Bátorfi, spremljala jo je diplomatka za gospodarske zadeve Bernadette Thomas.

 

Veleposlanica je uvodoma povedala, da je namen njenega obiska predvsem pridobivanje informacij o primerih dobrih praks in uspešnih projektih, ki jih izvaja občina.

 

V nadaljevanju sprejema je direktor Uprave Mestne občine Velenje mag. Iztok Mori predstavil značilnosti mesta, njegove prednosti in izzive, s katerimi se srečujemo. Izpostavil je projekta Prireditveni oder ob Velenjskem jezeru in Razširitev poslovne cone Stara vas. Direktor je poudaril tudi, da imamo v Velenju zelo čist zrak, kar je velika prednost.

 

Po predstavitvi je njena ekscelenca Edit Szilágyiné Bátorfi izpostavila področja, v okviru katerih bi lahko krepili mednarodno sodelovanje. Predlagala je, da se na področju kulture povežeta Pikin festival in Madžarski kulturni center v Ljubljani, uspešna projekta Bicy in Lokalc pa bo predstavila madžarskim županom.

 

Veleposlanica Madžarske v Republiki Sloveniji njena ekscelenca Edit Szilágyiné Bátorfi je obisk v Velenju nadaljevala v podjetju Gorenje.

 

 

Prijazen pozdrav,

Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje

8. 3. 2017

Avtor

Administrator