Kultura, Turizem

AFTER CHINA 2016 GROUP (MEDNARODNA RAZSTAVA)

V soboto, 18. marca 2017, vas ob 10. uri vljudno vabimo na vodstvo po razstavi

After China 2016 Group

Med slikami šestnajstih ustvarjalcev iz dvanajstih držav srednje in vzhodne Evrope bo obiskovalce popeljal slikar Dušan Fišer.

Vodstvo je brezplačno.

Prva razstava v Galeriji mesta Ptuj je mednarodnega značaja. V letu 2016 je ministrstvo za kulturo Ljudske republike Kitajske podprlo umetniško delavnico za udeležence iz Srednje in Vzhodne Evrope in vodenje projekta zaupalo Družbi za kulturni razvoj Ji’an Cheng iz Pekinga oziroma njenemu direktorju, g. Xin Dong Chengu. Vabilu se je odzvalo 16 umetnikov iz 12 držav Srednje in Vzhodne Evrope, ki so obiskali pokrajino Guizhou na jugozahodu Kitajske in njeno glavno mesto Guiyang, ob zaključku pa so pripravili razstavo v galeriji ArtZone 789 v Guiyangu skupaj s tamkajšnjimi ustvarjalci. Eden od udeležencev umetniške delavnice je bil tudi Dušan Fišer, predsednik Komisije za ustanovitev in razvoj mestne galerije na Ptuju. Druženje na poti po Kitajski je med evropskimi umetniki pustilo globoke vtise in ob vrnitvi so si obljubili, da jih bodo prenesli v likovni medij. Sestavili so umetniško skupino After China Group 2016, ki jo sestavljajo:

Draško Dragaš (Črna gora) / Andris Eglitis (Latvija) / Dušan Fišer (Slovenija) / Franc Golob (Slovenija) / Tibor Gyenis (Madžarska) /Agne Jokunte (Litva) /Ivona Jurić (Hrvaška) /Arkadiusz Karapuda (Poljska) / Siniša Kašavelski (Makedonija) /Zolt Kovač (Srbija) / Desislava Minčeva (Bolgarija) / Karl-Kristjan Nagel (Estonija) / Pashk Pervat (Albanija) / Eva Szakal (Madžarska) / Josip Tirić (Hrvaška) / Virginius Viningas (Litva)

 

Razstava After China 2016 Group je na ogled do 10. aprila 2017 med torkom in petkom od 10. do 18. ure, ob sobotah in nedeljah pa med 10. in 13. uro.

14. 3. 2017

Avtor

Uredništvo