Splošno

ČIŠČENJE NESTRPNOSTI Z MESTNIH ULIC

Spoštovani,
v torek, 21.3.2017 ob 10. uri, se bomo aktivisti Mladinske akcijske skupine Društva IndiJanez podali na mestne ulice, kjer bomo belili NESTRPNE GRAFITE oz. napise na stavbah po Mariboru. Akcija se bo pričela na Vojašniškem trgu (nad Lutkovnim gledališčem) v Mariboru ob 10h.
Pričetek pomladi se nam zdi ravno pravi čas, da se lotimo pomladanskega čiščenja. Nesnaga, ki se je nabrala na stenah mariborskih javnih površin namreč precej bode v oči in glede na splošno razpoloženje občanov daje popolnoma napačen vtis o stanju duha v mestu. “Tarča” beljenja bodo kljukasti križi, homofobne in izjave nestrpnosti do beguncev, rasistični dovtipi in podobni.
Na akcijo smo se tudi pripravili in zaenkrat sistematično pregledali ožji center mesta od Mestnega parka do Drave. Kot absolutni epicenter omenjenih grafitov je zagotovo Vojašniški trg, ki bo tudi izhodišče čistilne akcije. Vabimo tudi vse ljudi dobre volje, da se nam v akciji pridružijo in se kar vsi lotimo pleskanja oz. čiščenja, vsaj vsak pred “svojim pragom”. Javnost pa vabimo tudi, da se odpre javni diskurz o tem, ali si nestrpnosti želimo in ali jo bomo vsakodnevno tolerirali, kot jo s tem, da se sprehajamo mimo napisov in nič ne ukrepamo.
Lep pomladanski pozdrav,
Društvo IndiJanez
Ramiz Derlić, predsednik društva
041 642 649
21. 3. 2017

Avtor

Administrator