Splošno

Mariborski mestni tek

Na Športni zvezi Maribor smo skupaj z ekipo Protime-a že aktivno pričeli s pripravami na drugo izvedbo Mariborskega mestnega teka, ki bo letos na sporedu 9. septembra, s startom na Trgu Leona Štuklja. Izjemen lanski odziv nam letos daje še večji zagon, da ponovno pripravimo tekaško prireditev, ki bo obogatila jesensko športno dogajanje v našem mestu.

 
Pripravili smo kar nekaj novosti. Proga na razdaljah 5km in 10km, v katero smo stkali prepoznavne naravne in kulturne znamenitosti Maribora ostaja enaka kot lani. Zaradi izjemnega odziva smo se pa letos odločili, da bodo tekači tekli na obeh razdaljah ločeno. Vsi tekači prejmejo tekaško majico in spominsko priznanje na cilju. Novost so tudi otroški teki na katerih bo udeležba brezplačna, vsi otroci pa prejmejo majico in spominsko medaljo.

 
Pripravljamo tudi pester spremljevalni program in presenečenja ob progi kar verjamemo, da bo tekačem dalo še dodatno motivacijo.

 
Športno rekreativna prireditev »Mariborski mestni tek« bo obenem ponovno nosila dobrodelno noto, saj bomo del sredstev namenili za Zvezo prijateljev mladine Maribor.

 
Ob tekaškem dogajanju pa bo na trgu Leona Štuklja potekal tudi Festival mariborskega športa, ki je lani pritegnil kar 28 mariborskih klubov in društev, ki so na trgu predstavljali svoje dejavnosti.
Potrudili se bomo, da bodo dogajanje popestrili tudi vrhunski mariborski športniki, ki bodo skupaj z najmlajšimi odtekli najkrajšo traso in hkrati spodbujali tekače na obeh daljših razdaljah.

 
Vse informacije in povezavo do prijavnega obrazca najdete na info@szm.si ter www.mariborskitek.si.


Uroš Lovrenčič,
predsednik Športne zveze Maribor

 

Športna zveza Maribor
Ulica Vita Kraigherja 8
SI-2000 Maribor
Tel: 02/2300-480
www.szm.si; info@szm.si

27. 3. 2017

Avtor

Administrator