Tehnologija

Samsung DeX z razširitvijo pametnega telefona v namizno okolje povečuje produktivnost

Nova mobilna rešitev podjetja Samsung omogoča izboljšano izkušnjo za Android in Windows aplikacije na pametnem telefonu

 

Ljubljana, 30. marec 2017 – Samsung Electronics je predstavil Samsung DeX, novo mobilno rešitev, ki je namenjena izboljšanju produktivnosti mobilnih uporabnikov, hkrati pa zmanjša potrebo po več računalniških napravah. Samsung DeX je kompatibilen z Galaxy S8 in S8+ ter zagotavlja namizno izkušnjo, ki temelji na sistemu Android in uporabnikom omogoča nemoteno dostopanje do aplikacij, urejanje dokumentov, brskanje po spletu, gledanje video posnetkov, odgovarjanje na sporočila in drugo. Vse to je sedaj omogočeno kar neposredno s pametnega telefona z večjim zaslonom, tipkovnico in miško.

Samsung DeX zagotavlja odlično okolje za produktivnost. Popolnoma prenovljen uporabniški vmesnik Android je optimiziran za uporabo s tipkovnico in miško, vključuje več raztegljivih oken, kontekstualnih menijev in namizne verzije spletnih brskalnikov. Ključno sodelovanje s podjetjema Microsoft in Adobe omogoča kompatibilnost z orodji Microsoft Office in mobilnimi aplikacijami Adobe, vključno z aplikacijama Adobe Acrobat Reader in Lightroom Mobile, kar omogoča funkcionalnost podobno namizju in uporabniški vmesnik, ki prej ni bil na voljo na pametnih telefonih. Samsung DeX vsem mobilnim uporabnikom in organizacijam, ki potrebujejo dostop do aplikacij na operacijskem sistemu Windows, omogoča varen oddaljeni dostop do virtualnih namizij prek partnerjev Citrix, VMware in Amazon Web Services.

Uporabniki za začetek dela enostavno vstavijo svoj pametni telefon Samsung v DeX postajo, ki povezuje pametni telefon s kompatibilnim HDMI monitorjem in poveže katero koli Bluetooth, USB ali RF tipkovnico ter miško.

“Pametni telefon je postal osrednja točka za sodobne potrošnike, ki ob različnih predstavitvah in urejanju dokumentov na daljavo potrjujejo, da smo lahko učinkovitejši zgolj z uporabo svojega mobilnega telefona. S tem v mislih je bil razvit Samsung DeX, ki uporabnikom, ki pogosto menjajo svojo lokacijo dela, omogoča udobno in prilagodljivo namizno izkušnjo,” je povedal Injong Rhee, tehnični direktor mobilnih komunikacij podjetja Samsung Electronics. “Naše sodelovanje s ključnimi partnerji, kot sta Adobe in Microsoft, je bilo osnova za razvoj Samsung DeX, saj z obema podjetjema delimo vizijo o doseganju odličnosti na področju mobilne storilnosti. Poslovni uporabniki Samsung DeX so lahko prepričani, da so njihov pametni telefon in podatki varni, saj so zaščiteni z varnostno platformo Samsung Knox, ki je vgrajena v sam pametni telefon. Samsung DeX na novo opredeljuje, kako lahko pametni telefon ohranja produktivnost.”

Pametni telefon je zaščiten z varnostno platformo Samsung Knox, ko je priključen na postajo DeX. Za dodatno varnost se uporabnikovi mobilni podatki ne prenašajo z naprave na namizje.

DeX postaja zagotavlja povezljivost, ki jo potrebujete, vključno s priključki USB 2.0, Ethernet in USB tipa C. DeX postaja vključuje tudi tehnologijo hitrega polnjenja (AFC), ki polni pametni telefon med tem, ko je priklopljen na postajo. DeX postaja bo na voljo po vsem svetu in se bo v določenih regijah prodajala v paketu s telefonom Galaxy S8.

O družbi Samsung Electronics Co., Ltd.

Samsung Electronics Co. navdihuje svet in oblikuje prihodnost s svojimi prodornimi zamislimi in tehnologijami. S stalnim inoviranjem in razvojem spreminjamo svetove televizorjev, pametnih telefonov, tabličnih računalnikov, tiskalnikov, fotoaparatov, digitalnih naprav, bele tehnike, medicinskih naprav, omrežnih sistemov in polprevodnikov. Za več informacij obiščite Samsungovo medijsko središče na http://news.samsung.com.

 

Kontakt za medije:

Samsung Electronics Austria GmbH (SEAD Business Unit), Ljubljana Branch Office, Letališka cesta 29a,

1000 Ljubljana, Slovenija, Marketing Manager SI & Corporate Marketing, Tomaž Semič, t.semic@samsung.com

ali Iris Horvat, +386 (0)40 16 88 51, iris.horvat@grayling.com

30. 3. 2017

Avtor

Uredništvo